Ruim helft Nederlanders geen idee hoe sneeuwkettingen te monteren

De tijd van het jaar dat veel Nederlanders op wintersportvakantie gaan is aangebroken. Tijd voor skiën, snowboarden en après-skiën, maar hoe bereiden Nederlanders zich voor op deze winterse vakantie? AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, deed onderzoek* naar de voorbereidingen op de wintersportvakantie.

Zwarte Zaterdag

Hieruit blijkt dat 8 op de 10 Nederlanders de auto wel voor een wintercheck naar de garage brengt, maar dat 56 procent geen idee heeft hoe je een sneeuwketting omlegt.

Helft vindt rijden in buitenland met slecht weer spannend

Nederlanders gaan vrij goed voorbereid op wintersport. Zo zorgt 81 procent dat de auto voor vertrek een wintercheck bij de garage heeft gehad. Wat opvalt is dat meer vrouwen (86%) dan mannen (76%) dit zouden doen. Deze voorbereiding is wellicht te verklaren doordat bijna de helft (48%) aangeeft het spannend te vinden om te rijden met sneeuw of andere slechte weersomstandigheden in het buitenland. 51 procent zou de wintersportvakantie zelfs annuleren bij heel slecht weer, zoals sneeuw of lawinegevaar.

 

 

Sneeuwketting monteren? 71% vrouwen weet niet hoe dit moet

Ondanks dat voorbereidingen belangrijk zijn, heeft ruim de helft van de Nederlanders (56%) geen idee hoe zij sneeuwkettingen onder de autobanden moeten monteren om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden. En de clichésituatie is hierbij waar; slechts 29 procent van de vrouwen weet hoe dit moet, tegenover 59 procent van de mannen.

 

 

Een andere voorbereiding die een vijfde (18%) van de Nederlanders treft, is het regelen van een andere auto die groter is of vierwielaandrijving heeft. Jurgen Vugts, Managing Director licht toe: “Het is heel begrijpelijk dat je een andere auto huurt of leent van vrienden of familie. Niet iedere auto is namelijk geschikt voor de bergen, zeker niet met sneeuw of andere slechte weersomstandigheden. Daarom is een auto met winterbanden – welke verplicht zijn in bijvoorbeeld Oostenrijk en Duitsland – of met vierwielaandrijving absoluut aan te raden.Daarbij komt dat je voor een wintersportvakantie veel grote spullen nodig hebt zoals skilatten, -schoenen en -helmen. Dit past misschien niet in je eigen auto en daarom is het ook slim om een grotere auto te gebruiken.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.