Zo treffen Nederlanders voorbereidingen op de wintersportvakantie

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent dat veel Nederlanders met een skibox op het dak naar de Oostenrijkse, Zwitserse of Franse sneeuwgebieden afreizen.

Autoscout 24

Autoscout 24

AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, deed onderzoek* naar de rolverdeling in voorbereiding op de wintersport en wat blijkt? De vooroordelen worden bevestigd; zo bekommeren vrouwen zich over de versnaperingen voor onderweg en houden mannen zich voornamelijk bezig met het inpakken van de auto en autotoebehoren.

Vrouw verzorgt versnaperingen voor onderweg, man autotoebehoren

Met een volgeladen auto naar de wit besneeuwde bergen rijden vergt de nodige voorbereidingen, maar wie doet wat? Het blijkt dat Nederlanders een vrij traditionele rolverdeling hanteren. Zo ontfermt 2 derde (66%) van de vrouwen zich over het verzorgen van de koffie en broodjes voor onderweg, terwijl het merendeel van de mannen (70%) de winterbanden, ruitenvloeistof, skibox en sneeuwkettingen regelt. 

 

Mannentaken: auto inpakken en rijden naar bestemming

Ook zegt 54 procent van de mannen te rijden naar de sneeuwbestemming, tegenover 16 procent van de vrouwen – het overige deel geeft aan dit samen af te wisselen. Een andere typische mannentaak in de voorbereiding op de wintersport is het inpakken van de auto; bijna de helft van de mannen (49%) neemt deze taak voor zijn rekening, terwijl nog geen kwart (23%) van de vrouwen aangeeft dit te doen. Het kiezen van de accommodatie en het skigebied gebeurt over het algemeen wel in overleg (56%).

 

 

Op de vraag of Nederlanders weleens op wintersport zijn geweest, antwoordt bijna de helft (44%) instemmend. Van de 56 procent die nog nooit op wintersport is geweest, laat 42 procent weten ook niet van plan te zijn om in de toekomst te gaan. Daarentegen zou 16 procent van de personen die weleens op wintersport is geweest, graag nogmaals gaan. Er zijn slechts enkele Nederlanders (2%) die zich kunnen veroorloven om meerdere keren per jaar te gaan skiën of snowboarden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.