De Nederlander stopt graag onderweg naar wintersport

Na het pak sneeuw van begin december en de feestdagen zijn we er klaar voor! De wintersport attributen zijn uit de kast getrokken en velen bereiden zich voor op de mooiste reis van het jaar: de wintersportvakantie. Reizigers leggen kilometers af om bij de favoriete wintersportbestemming te komen.

In samenwerking met Skiinformatie heeft Logis Hotels een onderzoek opgezet om erachter te komen waar de Nederlander het liefst voor een overnachting stopt om vervolgens fit de piste af te gaan!

Wintersportgebied

Logis Hotels, het internationale samenwerkingsverband van ruim 2.300 onafhankelijke hotel-restaurants in Europa, werkte tijdens het onderzoek samen met Skiinformatie, hét platform voor nieuws op wintersportgebied. Uit het onderzoek is gebleken dat driekwart van de respondenten dit seizoen op wintersport gaat. Oostenrijk wordt als favoriete wintersportbestemming bestempeld. Frankrijk staat op de 2e plek. Van de respondenten geeft zo’n 56% aan onderweg ergens te stoppen om te overnachten. Meestal stoppen de respondenten tussen de 200-400 km vanaf de wintersportbestemming. 78% van de ondervraagden dineert ook graag in deze accommodatie. Verder wordt de locatie van de accommodatie als meest belangrijk ervaren. Wintersporters willen de volgende dag zo snel mogelijk op de snelweg naar de bestemming zitten. Daarnaast geeft men aan de prijs en de mogelijkheid om laat in te checken ook belangrijk te vinden. Op basis van het onderzoek worden de volgende hotels op weg naar een wintersportbestemming aangeraden om de wintersportvakantie compleet te maken!

 

 

Kirchberg, Saalbach en Hinterglemm en Stubai

Overnacht onderweg naar de wintersportbestemming in Oostenrijk bij het Logis Pfalzhotel Asselheim in Duitsland.

 

 

Het hotel ligt in de buurt van Frankfurt en is makkelijk te bereiken via de route naar je favoriete skigebied. Daarnaast kun je hier laat inchecken en genieten van een spa.

De Franse Alpen

Frankrijk staat met zijn Franse Alpen op de 2e plek als favoriete wintersportbestemming. Op de route naar deze bestemming liggen Logis Hotel La Bergerie, Logis Hotel Du Parc de la Colombière en Logis Hostellerie Saint-Vincent. Ook deze hotels bieden een late check-in, de overheerlijke Franse keuken en liggen dicht bij een snelweg die je snel naar de Franse Alpen brengt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.