#EnjoyGermanFood: Start online culinaire campagne

De ‘Deutsche Zentrale für Tourismus’ (DZT) geeft het startsein voor de themacampagne ‘Culinary Germany’. Vanaf nu is een eigen microsite over de campagne online. 16 video’s vormen het centrale deel van de landingpage.

Hamburg

Onder het motto ‘Follow the Taste’ gaan 2 internationaal bekende gastronomie- en wijnexperts op culinaire ontdekkingstocht. Onderweg presenteren ze lekkernijen uit alle deelstaten. Een trailer vat de video’s samen. De hashtag #EnjoyGermanFood bundelt de overige onlinecommunicatiemiddelen van de campagne op social media.

Kick-off

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT, vertelt over de kick-off van de campagne: ‘Onze crossmediale campagnestrategie richt zich online en offline op potentiële vakantiegangers en invloedrijke personen in de internationale reisindustrie en de media. De focus ligt op regionale en seizoensgebonden arrangementen. Zo ondersteunen we de positionering van Duitsland als duurzame vakantiebestemming en stimuleren we het toerisme in de landelijke gebieden.’

 

 

Crossmediale campagnestrategie

De focus van de campagne ‘Kulinarisches Deutschland’ ligt niet alleen op typisch traditionele arrangementen uit alle delen van het land, maar ook op toeristische innovaties, ongebruikelijke locaties en mogelijkheden om vakantieland Duitsland door middel van culinaire tradities op authentieke wijze te ervaren en te ontdekken. De in de campagne aangeprezen locaties in de steden en gebieden worden op advies en in nauwe samenwerking met de regionale marketingorganisaties aangewezen en in de campagne-activiteiten geïntegreerd. Dankzij intensieve samenwerkingsverbanden met premiumpartner ‘Deutsches Weininstitut’ (DWI) en andere partners breidt de DZT de zichtbaarheid van de jaarcampagne in de buitenlandse markten uit. Zo vinden in het voorjaar van 2018 in 13 internationale markten culinaire food-truck-events plaats.

 

 

Dit gebeurt allemaal in nauwe samenwerking met het DWI. Tijdens deze evenementen kunnen bezoekers kennismaken met asperges, brood en wijn uit Duitsland en deze lekkernijen uiteraard proeven. De belangrijkste markten zijn Nederland, Zwitserland, VS, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Denemarken, België, Polen, Spanje, China en Japan. Tijdens internationale cooking events zullen influencers specialiteiten uit de video’s ‘nakoken’ en zo zorgen voor nog meer transmediale communicatie.

Culinair Duitsland als reismotivatie

De verschillende regionale kookstijlen en specialiteiten en het brede gastronomische aanbod behoren tot de sterkste punten van vakantieland Duitsland. 300 sterrenrestaurants vormen het bewijs voor de ontwikkeling van de Duitse topgastronomie op internationale schaal. Verder drukken mediterrane, oriëntaalse en Aziatische invloeden een belangrijk stempel op het culinaire aanbod in Duitsland. Steeds meer restaurants gebruiken regionale en seizoensgebonden producten en traditionele recepten voor de bereiding van heerlijke, authentieke gerechten. Vooral op regionale weekmarkten en tijdens traditionele feesten krijgen internationale gasten een goed beeld van de Duitse eet- en drinkcultuur.

Eersteklas wijnen

Duitse wijnsoorten genieten wereldwijd grote bekendheid. Wijnwandelingen combineren een actieve vakantie met wijnproeverijen. Meer dan 500 deskundige wijngidsen nemen toeristen mee op reis door de 13 wijnbouwgebieden. In DWI-Riesling-lounges laten speciaal geselecteerde gastronomen ook buiten de wijnbouwgebieden wijnliefhebbers op eigentijdse wijze kennismaken met Duitse wijnsoorten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.