Oog in oog met de mooiste landschappen op de Fiets & Wandelbeurs

Het programma van de komende Fiets en Wandelbeurs, die op 2, 3 en 4 maart plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht, omvat onder meer ruim 100 lezingen en workshops. Ervaren fietsers, wandelaars en avonturiers nemen de bezoekers mee naar de meest fascinerende bestemmingen.

Wandelen op Madagaskar

Fred Triep reisde maar liefst 4 keer af naar een unieke wandelbestemming: Madagaskar. Bekend om zijn bijzondere flora en fauna. Minder bekend is dat je er prachtige trektochten kunt maken in de bergen. In zijn lezing reis je met hem mee naar het Andringitramassief met granieten rotspartijen en de top van Pic Boby (2650 m). Een andere wandelhighlight op het eiland is het Makay-gebergte, dat voorheen zelden werd bezocht en wel het laatste paradijs op aarde werd genoemd.

 

 

Frank van Rijn, naar de bronnen van 3 rivieren

De bekendste fietsreiziger van Nederland trapt nog steeds de kilometers onder zich weg, op zoek naar nieuwe fietswegen en nieuwe horizonten. In een uur tijd neemt hij de bezoekers mee op ontdekkingsreis naar de bronnen van 3 belangrijke rivieren: de Indus, de Ganges en de Nijl. Na afloop van de lezing signeert hij zijn nieuwste boek, Drie Kameleons, over zijn reis door Namibië.

 

 

De wandeltocht van Jonathan Vandevoorde in het zuidwesten van de VS leverde adembenemende beelden en sappige verhalen op. Vroeger reden cowboys en indianen er rond tegen dramatische western-decors, tegenwoordig is het een prachtig wandelgebied waar de hoofdredacteur van Bergen Magazine en Wandelmagazine ogen en SD-kaartjes tekortkwam.

Zwitserland actief beleven

Als themaland heeft het Alpenland een speciale plek in het lezingenprogramma én een eigen zaal. Eric van Bree schetst er zijn ervaringen tijdens huttentochten in het Berner Oberland onder het motto ‘even helemaal niets, alleen jij en de bergen’. Erkend berggids Frederike Bloemers verkende Wallis ten zuiden van het Rhônedal, waar je zicht hebt op de mooiste Alpentoppen. Natuurlijk is Zwitserland ook een fantastische fietsbestemming. Emma en Willem Joling vertellen over nationale fietsroutes als de Meren-route, Jura-route en Noord-Zuid-route.

Pelgrimeren naar Rome, Santiago of Trondheim

Het maken van pelgrimstochten blijft immens populair onder fietsers en wandelaars. Kristof de Groof en Inge Caplier fietsen driemaal naar Santiago via 3 oude pelgrimsroutes, fietser Henk Nijland vertelt onder meer over zijn vele waardevolle ontmoetingen op weg naar Rome. Ria Warmerdam koos voor een meer noordelijke pelgrimsroute: het Sint Olavspad in Zweden en Noorwegen. Vanaf de Zweedse oostkust liep ze dwars door het Scandinavische hoogland naar het graf van de heilige Sint Olav in Trondheim.

‘Om de hoek’

Net alleen reizen naar verre bestemmingen, ook het wandelen en fietsen ‘om de hoek’ komt aan bod. Bert Sitters vertelt over de nieuwe internationale Maasfietsroute, Joep Naber, directeur Wandelnet, praat je bij over de Nederlandse wandelnetwerken en routemakers Rutger Burgers en Menno Zeeman belichten de mooiste netwerkwandelingen in Waterland & Zaanstreek. Dit alles is maar een kleine greep uit het lezingenaanbod. Kijk voor alle lezingen op Fiets & Wandelbeurs en stel je eigen programma samen!

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.