Madurodam opent zomer van 2018 de 5e indoor attractie

Madurodam opent deze zomer opnieuw een interactieve familieattractie. Het is het 5e “grote indoor-verhaal van Nederland” dat Madurodam aan het park toevoegt.

De Nederlandse daadkracht staat centraal in de verhaallijn: de familieattractie neemt bezoekers mee in de meest indrukwekkende overwinning op het water in de Nederlandse historie. “De details houden we nog even geheim, maar het wordt gegarandeerd spectaculair,” aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam.

Bouw

De bouw van de nieuwe attractie gaat naar verwachting 1,5 miljoen euro kosten. Niet eerder in de historie van Madurodam investeerde het Haagse themapark een dusdanig hoog bedrag in de ontwikkeling en bouw van 1 attractie. “Noem het gerust ons meest ambitieuze project ooit. In financiële zin, maar ook qua omvang, mankracht en manuren. We verwachten namelijk nog voor de zomervakantie open te gaan,” licht Aalders toe.

 

 

Nieuwe attractie

De nieuwe attractie wordt, net als het in 2017 geopende Nieuw Amsterdam, op realistische schaal gebouwd. “We zijn in Madurodam gepromoveerd op in verschalen. In het geval van miniaturen bouwen we schaal 1:25. Onze indoor attracties zijn altijd schaal 1:2, zodat bezoekers binnen grootse en leerzame verhalen kunnen beleven. Dit keer gaat het om een markant gebouw dat symbool staat voor een belangrijk moment in onze strijd tegen het water.”

Interactief en eigentijds

De 5e indoor attractie belooft een eigentijdse belevenis te zijn voor jong en oud, net als de andere indoor attracties. Sinds 2014 kunnen bezoekers in Zo Groot is Oranje terug naar de oranjegekte tijdens het EK ‘88.

 

 

In 2015 volgde het Hof van Nederland over de eerste vrije Statenvergadering in Dordrecht en het jaar daarop opende Het verhaal van George de deuren, over het levensverhaal van naamgever én oorlogsheld George Maduro. De laatste aanwinst uit 2017 is Nieuw Amsterdam: een interactieve familie-attractie over de Nederlandse roots van de wereldstad New York.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.