Vive le vrijheid: varen op de Franse binnenwateren

Fijn met het hele gezin dezelfde koers varen tijdens de vakantie: op een boot van verhuurder Le Boat is het prettig ontsnappen aan de drukte van alledag. En kom je als familie of vriendengroep echt aan elkaar toe, terwijl je door de mooiste rivierlandschappen vaart.

Le Boat is in een groot deel van Europa actief, maar kent zeker in Frankrijk als geen ander de beste plekken om te varen en aan te meren. Met als grote voordeel: de schepen in de vloot zijn na een korte instructie zonder vaarbewijs te besturen.

Varen in de lente

In veel Franse regio’s is varen over de rivieren al vanaf de vroege lente een goed plan: in het voorseizoen nog geen wachttijd bij de sluizen of drukte bij bepaalde steden. Maar de zomer is natuurlijk wel het meest bruisende seizoen, dankzij de vele festivals en evenementen die dan steevast in Frankrijk op de agenda staan.

 

 

Navigeren door heel Frankrijk – Canal du Midi

Ook wat betreft de vraag wáár te zullen gaan varen, zijn meerdere keuzes mogelijk. In het zuiden oefent het Canal du Midi van oudsher een grote aantrekkingskracht uit. Huurders kunnen in Castelnaudary, Homps, Trèbes, Narbonne en Port Cassafières aan boord gaan met de garantie van een aantal zorgeloze dagen vol interessante uitstapjes. Want het kanaal – dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee verbindt – loopt dwars door het historische katharenland en ook door Frankrijks grootste wijngebied. Met een fijn glas in de hand vanaf je eigen bootje het vuurwerk van Carcassonne bekijken op 14 juli: een onvergetelijke ervaring.

 

 

De Bourgogne staat net zo goed garant voor mooie herinneringen. Ook hier een landschap vol wijn, historie, cultuur en niet te vergeten ruime aandacht voor la cuisine française. Denk aan de mosterd van Dijon, de kippen van Bresse en de vele sterrenrestaurants in deze regio. Le Boat werkt in dit rijke waterweggebied met vertrekpunten in St-Jean-de-Losne, Branges en Fontenoy-le-Château.

Sfeer

Weer heel anders van sfeer is de meanderende Lot, met z’n accent op ruige natuur en grandioze gorges waar kajakken en canyoning mogelijk zijn. Vanaf opstapplaats Douelle gaat een wereld open voor iedereen die van mooie landschappen houdt. Of van beeldige stadjes als Cahors en Saint-Cirq-Lapopie: ook in de Lot is het afwisseling troef!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.