Bezoek in de voorjaarsvakantie Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de voorjaarsvakantie (17 februari t/m 4 maart 2018) kan iedereen komen knutselen, speuren en kleuren in het Rijksmuseum van Oudheden, in het teken van de tentoonstelling over Nineveh.

Dat was 3.000 jaar geleden de hoofdstad van het machtige Assyrische rijk, in het oude Nabije Oosten. Op 28 februari is er de kinderdag ‘Kapot mooie kunst!’ over het bewaren en beschermen van erfgoed, in samenwerking met de Nederlandse UNESCO commissie. Elke vakantiedag kunnen kinderen kleitabletten boetseren, schrijven in spijkerschrift en gekke Assyrische ‘handtasjes’ en polsbandjes namaken. Die zijn te zien in de tentoonstelling ‘Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’. Daar kunnen ze ook speuren met een speciale kinderaudiotour. Daarnaast is er 3 keer per dag een spectaculaire lichtshow op de Egyptische tempel in de hal van het museum. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

Audiotourverhaal

Kinderboekenschrijfster Bette Westera schreef een audiotourverhaal bij de tentoonstelling ‘Nineveh- hoofdstad van een wereldrijk’, speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Daarmee valt er van alles te ontdekken over de machtige Assyrische koningen van 2700 jaar geleden, ‘hangende tuinen’, wonderlijke Assyrische goden, Jonas (en de walvis) en de beroemde bibliotheek met kleitabletten van koning Assurbanipal. Ook is te zien hoe mooi de Assyrische goden en koningen zich versierden en aankleedden. Sommigen hebben een soort handtasje en lijken een horloge te dragen. Die kunnen kinderen zelf namaken aan de knutseltafels in de Tempelzaal van het museum. De audiotour is geschreven als een quiz en eindigt met zoekopdrachten in de paleiszaal van koning Sennacherib. Wie alle opdrachten goed uitvoert, maakt kans op een mooi prijzenpakket. Iedereen die geen genoeg kan krijgen van speuren, knutselen en tekenen, kan als kunstenaar aan de slag in het kinderatelier Studio RMO. Daar zijn ter inspiratie de mooiste beelden van de Grieken en Romeinen te bewonderen. Ook is er een tekenboekje (€2,95) met opdrachten.

 

 

Kinderdag

Op 28 februari organiseert het museum samen met de Nederlandse UNESCO Commissie de kinderdag ‘Kapot mooie kunst!’. Er valt van alles te doen, leren en ontdekken over het beschermen van erfgoed tegen bijvoorbeeld oorlog of tijdens een natuurramp. De workshop ‘Kapot mooie Kunst!’ is een spoedcursus ‘eerste hulp voor erfgoed’. Bij het college van de MuseumJeugdUniversiteit legt een expert van de Koninklijke Landmacht kinderen uit hoe ze zelf in de toekomst erfgoed kunnen beschermen.

 

 

De activiteiten in de Tempelzaal zijn allemaal gratis bij een bezoek aan het museum. Ook de audiotour is bij de entreeprijs inbegrepen. De speurroutes kosten €2,95. Tijdens de voorjaarsvakantie (17 februari t/m 4 maart 2018) is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag 19 en 26 februari. De lichtshow op de tempel is dagelijks te zien om 11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.