Het Franse themapark Puy du Fou lanceert 2 nieuwe creaties

Puy du Fou blijft trouw aan zijn strategie van voortdurende vernieuwing en stelt 2 originele spektakels voor, goed voor een investering van maar liefst 25 miljoen euro.

“Le Mystère de La Pérouse” dompelt zijn bezoekers onder in de spannende zee-avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger. Ook tijdens de lunch in “Le Café de La Madelon” krijgt men een interactief cabaret spektakel voorgeschoteld in feestelijke belle-époquestijl. Vanaf dit jaar zal Puy du Fou open zijn tot 4 november, inclusief de herfstvakantie.

Le mystere de la perouse

Deze nieuwe en originele creatie neemt de bezoekers mee op een reis rond de wereld, een reis die in 1785 onder leiding van Monsieur de la Pérouse in Frankrijk begon. De bezoekers, zeg maarontdekkingsreizigers, stappen aan boord van “La Boussole” op de kade in de Franse havenstad Brest. De toeschouwers – of moeten we ze scheepsmaatjes noemen? – kiezen het ruime sop en het schip begint te stampen. Na een bezoek aan de cabine van de kapitein, passeren ze langs de vertrekken van de wetenschappers, die uitpuilen van de grote ontdekkingen uit de planten- en dierenwereld van Kaap Hoorn tot het Paaseiland, van Alaska tot Vanikoro.

 

 

Stormen

Maar dan begint het te stormen, de ijzige wind van Alaska blaast rond je oren, bakken zeewater stromen letterlijk de cabine binnen. Als toeschouwer moet je wel zeebenen hebben om je een weg te banen door deze zondvloed. Maar zal de reis niet fataal aflopen? Hoe lang nog voor de romp bezwijkt onder de schurende koralen? Wordt het schip naar de bodem gezogen en lijdt het, onvermijdelijk, schipbreuk? 20 minuten lang, op een oppervlakte van 2.650 m², wordt de spanning opgedreven, waarbij de belangrijkste momenten van de expeditie zich in 20 verschillende, levensechte werelden afspelen.

 

 

Om deze tragische, 4 jaar durende, expeditie over alle wereldoceanen uit te beelden, heeft het artistiek team van Puy du fou een nooit eerder gezien decor uitgedacht. Op basis van de verhalen uit scheepsdagboeken die teruggaan tot koning Lodewijk XVI, heeft Puy du Fou een intens avontuur bedacht, om de bezoeker een weergaloze odyssee te laten beleven. Immense machines bezorgen de toeschouwers de illusie zich in volle zee te bevinden en een systeem voor 3D-videomapping en -projectie creëert een nieuwe en spectaculaire visuele sfeer. Dankzij visuele en geluidseffecten, speciaal gemaakt in Puy du Fou, en het acteerspel van de acteurs, worden de toeschouwers helemaal in dit verbazingwekkende spektakel opgenomen.

Le cafe de la madelon

Het nieuwe restaurant “Le Café de la Madelon” heeft de gezellige sfeer van een typisch Parijs café uit de belle époque aan het begin van de 20ste eeuw. Terwijl men geniet van een heel bijzonder menu, nemen de gasten deel aan de bruidsmaaltijd van Madelon. Maar niets gaat zoals gepland. Laat je verrassen door dit boeiende spektakel.

Een superlang seizoen 2018

Dit jaar is Puy du Fou voor het eerst open van 7 april tot 4 november 2018. Het seizoen wordt op die manier met 25 dagen verlengd. Zo kan men ook tijdens de herfstvakantie van de spektakels genieten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.