De perfecte plek in de zon tijdens de gehele vakantie

Met de nieuwe service ‘Kies je ligbed’ bieden reisorganisaties Thomas Cook en Neckermann Reizen een unieke kans om het verlanglijstje van veel vakantiegangers, je ligbed aan het zwembad vooraf reserveren, af te kunnen strepen. Er wordt gestart met een pilot in 3 hotels en als dit succesvol blijkt te zijn zal dit verder uitgebreid worden in de zomer van 2018.

Vakantie

Aan het begin van 2018 kijken veel Nederlanders al weer uit naar de leukste weken van het jaar waarin zij vakantie gaan vieren en uiteraard alles perfect geregeld willen hebben. De definitie van een perfect geregelde vakantie is vaak net zo gevarieerd als de reizigers zelf en belangrijk daarbij zijn de persoonlijke voorkeuren van een ieder. Door de vele onderzoeken die Thomas Cook en Neckermann Reizen onder haar vakantiegangers uitvoert zijn de reisorganisaties zeer goed op de hoogte van de wensen van haar klanten. Een veel gehoorde wens is het vooraf kunnen reserveren van een ligbed aan het zwembad.

 

 

Service

De reisorganisaties starten een pilot in 3 ‘eigen’ hotels: SENTIDO Aequora op Lanzarote, Sunprime Atlantic View op Gran Canaria en SENTIDO Buganvilla op Fuerteventura. Deze hotels bieden de mogelijkheid om het favoriete ligbed te reserveren voordat de vakantie begint. Als de pilot succesvol blijkt te zijn, zal het aantal hotels waar deze service aangeboden wordt, gedurende het jaar verder worden uitgebreid.

 

 

In de deelnemende hotels zal tijdens de pilot een deel van de ligbedden worden vrijgegeven voor een reservering vooraf. Uiteraard zijn er nog voldoende ligbedden beschikbaar voor vakantiegangers die er de voorkeur aan geven spontaan ter plekke te beslissen waar zij willen neerstrijken aan het zwembad.

Eigen hotels

Met de pilot ‘Kies je ligbed’ willen Thomas Cook en Neckermann Reizen zich nog specifieker richten op de individuele voorkeuren van de reiziger. Het gaat dan ook niet om het compenseren van een tekort aan ligbedden, maar om het inspelen op een consumentenbehoefte. Onderzoek wijst uit dat vakantiegangers steeds hogere eisen aan hun vakantie stellen en daardoor graag vooraf alles goed geregeld willen hebben en dat er in de huidige tijdsgeest steeds meer de behoefte is aan gemak, waardoor men ter plaatse direct kan relaxen en volledig zichzelf kan zijn. De reisorganisatie test nu of deze nieuwe service daar aan bijdraagt. “De pilot zal uitwijzen of, de mogelijkheid om reeds voor vertrek de mooiste plek voor het favoriete ligbed te kiezen, zorgt voor een nog betere vakantie-ervaring. Ongeacht of men liever wil genieten van de ochtend of middag zon, bij voorkeur een rustige plek met uitzicht op zee prefereert of liever dicht bij de rand van het zwembad wil zijn, om de spetterende kinderen beter in het oog te kunnen houden. De insteek van de pilot zorgt ervoor dat vooraf reserveren onze klanten garandeert dat hun lievelingsplek tijdens de gehele vakantie exclusief voor hen beschikbaar is. Uitslapen, ontbijten in alle rust en pas later in de ochtend naar het zwembad waar het ligbed met handdoek al voor ze klaar staat. Deze nieuwe service geeft onze gasten nog meer tijd om te ontspannen en van hun waardevolle vakantietijd te genieten”, zegt Carola Hoekstra, Managing Director van Thomas Cook Nederland.

Kies je kamer

Thomas Cook en Neckermann Reizen introduceerden in augustus 2017 als eerste reisorganisaties de innovatieve service ‘Kies je kamer’, die gasten de gelegenheid biedt om voor vertrek de door hen gewenste kamer te kiezen en te reserveren op basis van een hotelplattegrond. Tijdens de pilotfase van ‘Kies je kamer’ werd er ruim 10.000 keer gebruik gemaakt van deze service. Dat succes zorgde voor een introductie van de service in alle landen waar Thomas Cook en Neckermann actief zijn. Met de nieuwe service ‘Kies je ligbed’ zet de reisorganisatie haar strategie en belofte, luisteren naar feedback van de klant en continue bezig zijn de vakantie nog beter te maken, consequent verder door. Net als bij de service ‘Kies je kamer’ is de service ‘Kies je ligbed’ met slechts een paar muisklikken gereserveerd.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.