Een actieve vakantie in Peloponnesos

Griekenland biedt vakantieliefhebbers naast de bekende zon en zee & strand vakanties, ook veel mogelijkheden voor actieve vakanties zoals trekking. Een route in het centrum van de Peloponnesos is de Menalon Trail. Het is een lange bergroute in Arcadia, die langs de rivier Lousios en de westelijke hellingen van de Menalo berg loopt, langs de Vallei van de Mylaon rivier en langs het noordoosten van de Gortynian bergen.

Menalon Trail

De Menalon Trail is opgenomen in het prijswinnende programma “Griekse Paden van Cultuur” van de ELLINIKI ETAIRIA Maatschappij voor Milieu en Cultureel Erfgoed. Het programma streeft ernaar door heel Griekenland een nieuw leven te geven aan paden met een bijzondere natuurlijke schoonheid en die van historisch belang zijn. Deze soort programma’s stimuleren de duurzame ontwikkeling en wandeltoerisme in Griekenland.

 

 

De Menalon Trail heeft een lengte van 75 km. Het passeert door de dorpen Stemnitsa, Dimitsana, Zygovisti, Elati, Vytina, Nymfasia, Magouliana, Valtessiniko, Lagadia en Gortynias. Deze bergachtige dorpen zijn een voorbeeld van pittoreske dorpen van bijzondere natuurlijke schoonheid, uitermate geschikt voor alternatieve vakanties.

 

 

Als u het lopen van de Menalon Trail wilt combineren met een andere sportieve activiteit, dan kunt u aan de Menalon Athlon deelnemen. De Athlon Menalon bestaat uit 2 routes met kleine technische moeilijkheden langs de menalon trail en zijn nu al erg populair bij hardlopers. De eerste is de klassieke prikkelende reis met een lengte van 37 km. De tweede race, heeft een lengte van 15 km en 510 meter.

De Menalon Athlon 2017 hardlopen + fietsen-mountainbiken, zal voor het 8e opeenvolgende jaar plaatsvinden, in het weekeinde van 21-22/10/2017, in het Vitina gebied, met de steun van de gemeentelijk Gortynia Municipality Public Benefit Company. De route is 19 kilometer en 680 meter lang en loopt langs het woud van Vytina. Het is een snelle route, ideaal als voorbereiding op de klassieke marathon van Athene.

Van 11 tot en met 16 november 2017 zullen in Athene 3 hardloopwedstrijden worden gehouden (42 km, 5 & 10 km). De marathon van Athene is een van de top 10 marathon evenementen wereldwijd. De finish is in het oude authentieke Olympisch “Panathinaiko Stadion” in Athene. Samen met het applaus van duizenden toeschouwers in het marmeren stadion, voelt het aan alsof u een gouden medaille heeft behaalt.

Voor informatie en inschrijvingen kunt u kijken naar:

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.