Met Voigt Travel vlieg je een zomer lang naar Arctisch gebied

Voigt Travel gaat komende zomer over een langere periode vliegreizen aanbieden naar het Arctisch gebied. Het vluchtschema is uitgebreid van 7 naar maar liefst 17 weken en er wordt, in samenwerking met Transavia, rechtstreeks gevlogen op 2 bestemmingen in Fins en Zweeds Lapland.

Daarmee is niet alleen het uiterste noorden van Scandinavië nog beter bereikbaar, maar kun je nu een zomer lang het Pure Noorden verkennen. In de maanden juni en juli geniet je van de Middernachtzon, terwijl eind augustus/begin september de Indian Summer intreedt, waarbij de kans op het zien van het magische noorderlicht groot is. En… ook voor rondreizen in het noorden van Noorwegen, zoals het bezoeken van de Noordkaap en de Lofoten / Vesterålen, zijn beide luchthavens een perfecte start voor een onvergetelijke vakantie.

Het echte into-the-wildgevoel is dichterbij dan je denkt

Voigt Travel vliegt in de periode van 6 juni t/m 12 september zonder overstappen naar Skellefteå in het noorden van Zweden en in de periode van 20 juni t/m 26 september naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Daarbij is er gekozen voor een vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport (in plaats van Schiphol) in verband met de goede bereikbaarheid voor de reiziger. En… in nog geen 3 uur vliegen ben je al op de poolcirkel. Laat je overweldigen door de rust, de ruimte en de adembenemende schoonheid in deze laatste wildernis van Europa. Kortom; het echte into-the-wildgevoel is dichterbij dan je denkt. Voor een comfortabele en toch heel avontuurlijke vakantie hoef je dus echt niet helemaal naar Canada of Alaska.

 

Lees ook dit artikel: Slapen in een spookhuis in Zweden

 

Kleurrijk Scandinavië

Voigt Travel vliegt komende zomer tot bijna eind september op het Pure Noorden. Hierdoor is het nu ook mogelijk om te genieten van misschien wel de mooiste periode van het jaar. Want, als de zomer langzaam overgaat in de herfst schijnt de zon en is de lucht blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen en zie je bessen in overvloed. Deze intense periode van herfstkleuren – of ‘Indian Summer’, zoals wij het noemen – is een spectaculair natuurverschijnsel. En… je hebt zelfs grote kans om in deze tijd (eind augustus / september) het magische noorderlicht weer te spotten omdat het weer sneller donker wordt.

 

 

Voor veel mensen is de Noordkaap het ultieme reisdoel, noordelijker kan namelijk niet. Met de rechtstreekse chartervluchten van Voigt Travel is de Noordkaap nu binnen handbereik. Maar dat is niet het enige! Ontdek het hooggebergte van Zweeds Lapland, de Sami cultuur en bezoek de mijnstad Kiruna waar je kunt overnachten in het wereldberoemde ijshotel, dat ook in de zomer geopend is. Ga naar de Noorse eilanden de Vesterålen of de Lofoten waar je kunt kajakken tussen indrukwekkende fjorden? Of… ga de zee op met een RIB-boot en aanschouw met eigen ogen duikende walvissen. Wil je beren in hun natuurlijke leefomgeving zien. In Finland, nabij de Russische grens, kan het! Je hebt het met de rondreizen van Voigt Travel helemaal zelf in de hand. En… je haalt echt alles uit een dag, want in de zomer schijnt de zon hier 24 per dag!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.