Routes jubileumeditie Fiets4Daagse Hoorn zijn bekend

De routes van de jubileumeditie van de Fiets4Daagse Hoorn zijn bekend! Vier dagen lang kan je er op je e-bike, aangepaste, toer of sportieve fiets op uit in de prachtige Westfriese omgeving. De routes van deze 10e editie liggen als een klaverblad in en rondom Hoorn en laten je kennis maken met de bloeiende tulpenvelden van Westfriesland.

Westfriese Omringdijk

De Fiets4Daagse Hoorn wordt georganiseerd in het unieke gebied van de Westfriese Omringdijk. De dijk is met 126 km 1 van de langste én oudste dijken van Nederland. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze tot monument aangewezen dijk iedere dag deel uitmaakt van de routes. Organisator Le Champion van de Fiets4Daagse Hoorn is er ook dit jaar weer in geslaagd afwisselende routes uit te stippelen. Als deelnemer krijg je in 4 dagen het beste van deze bijzondere streek voor de wielen. De Fiets4Daagse Hoorn 2018 zal plaatsvinden van woensdag 2 t/m zaterdag 5 mei 2018.

 

 

Museumboot en de museumstoomtram

4 mei wordt de Zuiderzeeroute gereden via Drechterland naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De route vervolgt zich door Stedebroec over de Zuiderzeedijk richting Hem om via Wijdenes en Schellinkhout terug te komen in Hoorn. Op deze bijzondere route kan door de deelnemers aan de 30 km gebruik worden gemaakt van de optie om mee te gaan met de museumboot ‘De Friesland’ en een rit te maken met de Museumstoomstram vanuit Medemblik naar Hoorn. Een unieke ervaring! Op de laatste dag, 5 mei, worden de deelnemers tijdens de Markermeerroute in noordelijke richting geleid. De pijlen volgen de route naar Avenhorn, Ursem en de ingepolderde gebieden Mijsenpolder, Schermer en de Beemster. Via de Markermeerdijk volgen de laatste kilometers naar de feestelijke finish op de Roode Steen in hartje Hoorn!

 

 

De inschrijvingen voor de 10e editie van de Fiets4Daagse Hoorn zijn inmiddels geopend. Kies uit een van de 3 afstanden per dag: 30, 50 of 70 kilometer. Daarnaast kan nog keuze worden gemaakt voor de passe partout tegen een speciaal tarief met Fiets4Daagse Alkmaar die van 4 t/m 7 juli 2018 plaatsvindt. Inschrijven kan via www.fiets4daagsehoorn.nl

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.