800 dingen te doen in het Zwitserse Davos Klosters

Davos Klosters is dé bestemming om in 2018 te bezoeken. Van raften en paragliden tot (begeleide) mountainbike-tours en van een rit met een oldtimer door het verbluffende landschap tot een ware GPS-schattenjacht voor de kinderen.

In de zomer zijn er maar liefst 800 sportieve, avontuurlijke en culturele activiteiten te doen waarvan 70 zelfs gratis op vertoon van de Davos Klosters GuestCard.

Schatkamer voor families

Voor een vakantie met de hele familie ben je in Davos Klosters aan het juiste adres. Niet alleen zijn er genoeg hotels waar voor ieder lid van de familie iets te beleven valt, ook zijn de activiteiten erg gevarieerd. Jonge kinderen maak je blij met een GPS-schattenjacht door de prachtige natuur of een bezoek aan het treinmuseum Albula in Bergün. Voor avontuurlijke families is rafting een goed idee, net als paragliden over Davos of een trektocht door de bergen met lama’s. Onverhoopt een dagje minder goed weer? Ga dan indoor klimmen, knutselen in het Kirchner Museum of broodbakken in de Rohrmolen in het Nutli-Hüshi Museum.

 

 

Trendy en sportief

Mountainbiken is populair, daar ontkom je in Davos niet aan met de vele mountainbike routes. Diverse liften en kabelbanen brengen je op grote hoogte en dan gaat het in een duizelingwekkende vaart naar het dal. Wie de grootste uitdaging wil, kiest voor de Alps Epic Trail, een single track van 32km. Deze route is zo ‘episch’ dat hij benoemd is door het IMBA als een van de beste mountainbike routes ter wereld. Heb je een duwtje in de rug nodig, dan staat er een e-mountainbike klaar.

 

 

Een andere trendy sport, trail running is ook bijzonder populair in Davos Klosters. ‘Off-road hardlopen’ door de natuur, over smalle trails met natuurlijke hindernissen zoals bergen, rotsen en beekjes. Je focust niet enkel op snelle tijden maar geniet van de natuur, de omgeving en de rust. De bergen rond Davos zijn er het ideale kader voor. Davos Klosters is daarnaast een mekka voor watersporters en alpinisten. Je gaat er zeilen, windsurfen, kitesurfen, kanoën, raften of beklimt er rotswanden, ijswanden of gletsjers.

Grootste verzameling Edelweiss

De natuurliefhebbers halen hun hart op in Alpinum Schatzalp, een botanische tuin op de helling van Schatzalp. Met meer dan 3.500 alpine planten uit alle gebergten van de wereld, waar de grootste verzameling Edelweiss van de wereld bloeit.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.