“De Wereld van Cybersecurity en Cybercrime” opnieuw in handel

Het boek “De Wereld van Cybersecurity en Cybercrime” van Willem Vermeend en Rian van Rijbroek komt opnieuw in de handel met 4 nieuwe bronvermeldingen en hun reactie op de kritiek.

Serieuze vragen

Na serieuze vragen van de actualiteitenrubriek Nieuwsuur heeft uitgeverij Einsteinbooks het boek vorige week direct uit de handel gehaald en is er een gedetailleerd onderzoek ingesteld naar de (on)volledigheid van bronvermelding. Uitkomst van dat onderzoek is dat inderdaad bij de 4 genoemde citaten de correcte bronvermelding ontbreekt. Het betreft hier passages uit een artikel van een ICT-jurist, Wikipedia en twee artikelen uit het NRC. Hoewel het boek geen wetenschappelijke uitgave is, of een naslagwerk voor deskundigen, is dit onzorgvuldig en had dit niet mogen gebeuren. En daarvoor biedt de uitgeverij ook excuses aan.

 

 

Bronvermeldingen

Vastgesteld is dat de 4 bronvermeldingen wel in de stukken van de auteurs waren doorgegeven maar bij de productie van het boek niet zijn verwerkt. Bij de controle van de drukproef is deze omissie niet opgemerkt en de auteurs rekenen zich dit aan. Om herhaling in de toekomst te voorkomen is de uitgever na de uitzending van Nieuwsuur gestart om alle (scan)procedures onder de loep te nemen en verder aan te scherpen. Die aanscherpingen moeten voorkomen dat dit nogmaals kan gebeuren. Inmiddels is de uitgever ook begonnen om alle andere publicaties van Einsteinbooks opnieuw te scannen en daarbij de correctheid qua bronvermeldingen te bezien en waar nodig te herzien.

 

 

Begin maart zal een internationale, engelstalige versie van de wereld van Cybersecurity en Cybercrime verschijnen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.