Romantiek in Ierland: 5 tips voor een verrassende Valentijn

Wie zijn of haar liefste écht wil verrassen met een romantisch weekend-weg, kiest natuurlijk een bijzondere bestemming. Dan ga je naar Ierland.

Waar je lekker kunt struinen langs de woeste westkust om daarna op te warmen bij de haard en een drankje te drinken in de lokale pub, waar het wemelt van de romantische kastelen op de mooiste plekjes, waar je eindeloos kunt toeren over landelijke weggetjes en waar de vriendelijke Ieren je altijd gastvrij onthalen. Hier 5 suggesties op een rij, voor Valentijnsdag en alle andere romantische momenten.

De ruige schoonheid van de Connemara

Majestueus verrijst het vijfsterren hotel Glenlo Abbey boven de stille wateren van Lough Corrib. Het hotel dateert uit de 18e eeuw en mixt historische charme met moderne elegantie. Het ligt op een steenworp van de geliefde streek Connemara en het stadje Galway is maar 3 km verderop. Golfen, wandelen, en genieten van de ruige Ierse kust. Bovendien heeft de Claddagh-ring, de oorspronkelijk trouwring met 2 handen die een hart vasthouden, waarschijnlijk zijn oorsprong in het vissersdorp Claddagh aan Galway Bay. De originele makers Thomas Dillon’s is nog steeds in Galway gevestigd.

 

 

Het echte kasteelgevoel

Slapen in een hemelbed? Dineren onder de kroonluchters? Whiskey bij de open haard? Dromoland Castle heeft het allemaal. Vanaf het moment dat je er over de drempel stapt, waan je je in een andere wereld. Ontspanning in de spa, een rondje op de golfbaan, boogschieten of een ontmoeting met een valkenier maken het plaatje af.

 

 

Wie zich graag laat verrassen door een nieuwe stad, mag Belfast in Noord-Ierland niet missen. Een stad met een rijke historie, maar ook de ‘hometown of Titanic’ met het gelijknamige museum, beroemd om de unieke food-scene en steeds weer anders met de dynamische kunstwereld rond de kathedraal. Ga voor cocktails en een romantisch verblijf naar The Merchant Hotel met zijn art-deco kamers, restaurant in Victoriaanse stijl en een rooftop gym.

Slapen in een vuurtoren

Een uniek aspect van Ierland zijn de talloze vuurtorens die de kuststrook sieren. Je vindt ze op de meest bijzondere plekjes, soms ver van de bewoonde wereld. Waar je ook bent, het uitzicht is altijd adembenemend. In een aantal vuurtoren zijn hotelkamers ingericht. Romantiek ten top. Fanad Head Lighthouse is een van de meest populaire locaties in het graafschap Donegal aan het uiterste puntje van de Wild Atlantic Way.

De tijd van leven in Dublin

De Ierse hoofdstad prijkt op menig bucketlist, en weet iedereen te raken. Je vindt er historie, kunst, cultuur, muziek en natuur. Denk aan Trinity College, St. Stephen’s Green, talloze pubs en fijne restaurants. De sfeer is ontspannen en gastvrij. En pak je de metro dan zit je in 30 minuten aan de prachtige kust met pittoreske dorpjes. Het Merrion Hotel in het centrum van de stad is een van de meest luxueuze 5-sterren hotels van Dublin. Met een spa, 18 m zwembad, fitness en het 2 Michelinsterren Restaurant Patrick Guilbaud heb je alles wat nodig is voor een romantische ‘break’.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.