Speels en spectaculair zandkunstwerk Ringen aan Zee

Vanaf 12 februari verrijst op het Scheveningse strand het speelse en spectaculaire zandkunstwerk Ringen aan Zee van Bruno Doedens. Door de ringen – met zandgezichten van Rikke Munkholm Laursen en reuzenschelpen van SLeM waaruit verhalen en gedichten klinken over de Scheveningse geschiedenis – kun je vanaf eind februari een wandeling maken van maar liefst 10 kilometer.

Ringen aan Zee is onderdeel van het evenementrijke themajaar Feest aan Zee.

Zilverkleurige graafmachines

12 februari verschijnen 2 zilverkleurige graafmachines op het Scheveningse strand, die het iconische strandlandschap Ringen aan Zee van Bruno Doedens zullen uitgraven. Op basis van GPS ‘zien’ de machines waar en hoe ze moeten graven. Na ruim een week zijn de eerste, binnenste ringen zichtbaar die maar liefst 2,5 meter hoog zijn. Naar buiten toe worden de ringen steeds lager, tot 1,20 meter. Naar schatting is het 150 bij 300 meter grote zandkunstwerk na 2 weken helemaal af. Het bestaat dan uit 20 ringen die staan voor 200 jaar badcultuur Scheveningen-Den Haag. Zand, wind, lucht, water en graafmachines voor herstelwerkzaamheden spelen tot de einddatum 12 april voortdurend een fascinerend en dynamisch erosiespel met de ringen. Net zoals de natuur zelf zal het kunstwerk geen dag precies hetzelfde ogen.

 

 

Activiteiten

Het vrij toegankelijk Ringen aan Zee vormt het decor van tal van activiteiten die deel uitmaken van het themajaar Feest aan Zee, dat op Scheveningen en in Den Haag 200 jaar badcultuur viert. Zo loopt bijvoorbeeld de finale van de City Pier Night Walk van Golazo Sports door het tien kilometer lange kunstwerk. Vanaf zaterdag 24 februari verschijnen aan de zeezijde op de kop van de ringen ‘zandgezichten’ van kunstenaar Rikke Munkholm Laursen. Aan de boulevardzijde worden op de ringen 20 reuzenschelpen van SLeM geplaatst. Uit de glazen schelpen klinken prachtige gedichten en boeiende verhalen over de Scheveningse geschiedenis en namen van hen die ‘op zee’ zijn gebleven.

 

 

Ringen aan Zee is een project van landschapsarchitect en kunstenaar Bruno Doedens/SLeM. Stichting Landschapstheater en Meer maakt het alledaagse ongewoon en schept zo ruimte voor verbeelding en verwondering. SLeM opereert op het snijvlak van landschapsarchitectuur, locatietheater, beeldende kunst en film en onderzoekt hoe kunst een landschap kan vormen en vervormen. Het landschap wordt een plek met een verhaal en een geheugen. Het publiek is deelnemer en toeschouwer tegelijk. Surf voor alle activiteiten in en om Ringen aan Zee naar de website van themajaar Feest aan Zee.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.