De hotspots van Belleville, Canal Saint-Martin & Ménilmontant

De volkswijken Belleville, Canal Saint-Martin en Ménilmontant liggen in het 10e en 19e arrondissement, op de rechteroever van de Seine. Rondom het Canal Saint-Martin en het Bassin de la Villette duiken steeds meer hippe plekken op.

Van brocantewinkels tot hotels, van leuke restaurantjes tot culturele hotspots. Maar gewoon langs het water lopen, fietsen, relaxen en picknicken is ook al fantastisch! In de arbeiderswijk Belleville, waar Édith Piaf opgroeide, proef je nog het oude Parijs. Straatjes vol originele winkels, waaronder pop-upstores waar jonge designers hun producten verkopen. Trekpleister van Ménilmontant is de beroemde begraafplaats Père-Lachaise. De wijk is de laatste jaren opgeknapt, maar heeft zijn eigen karakter weten te behouden. Originele winkels worden afgewisseld met cafés en bars, die vooral bij jongeren erg in trek zijn.

Hotspots

Time to momo local Roosje Nieman tipt de laatste nieuwe hotspots in deze wijken: Paname Brewing Company, het beste huisgebrouwen bier van Parijs drink je bij Paname Brewing Company, aan het noorden van de Quai de la Loire. Op het terras aan het water geniet je van een koud biertje met streetfood zoals pizza, quesadillas of een burger. De brouwerij heeft standaard 5 huisgebrouwen bieren in het assortiment en experimenteert daarnaast met seizoensbieren, waardoor je bij elk bezoek iets nieuws kunt proeven. Zoé Bouillon, het is in Parijs lastig om een goed veganistisch of glutenvrij restaurant te vinden. Bij Zoé Bouillon kun je echter terecht voor een gezond maal dat zowel lekker als goedkoop is. Het vriendelijk personeel achter de bar zal je enthousiast vertellen over alle gerechten en menuformules. Vergeet niet ook een van de desserts te proberen, ze smaken overheerlijk. Pop Market, Pop Market is een van die winkels waar je eigenlijk alles wilt kopen. Deze schattige winkel staat vol met leuke hebbedingetjes, zoals sieraden, speelgoed en kleurrijke decoraties voor in huis. Elke aankoop hier is perfect als cadeau, maar bijna te leuk om weg te geven.

 

 

Café A

Café A is gevestigd in een voormalig klooster en een echt rustpunt in het hart van Parijs. In het kunstzinnige café zijn regelmatig tentoonstellingen te zien en de tafels zijn versierd met werken van jonge Parijse kunstenaars. Een echt aanrader is echter de tuin, waar je heerlijk in ligstoelen kunt bijkomen in de zon.

CRAFT

CRAFT is een trendy plek waar veel creatieve freelancers komen om te werken. Het interieur is modern en het café beschikt over een uitgebreide collectie kunst- en modetijdschriften. De koffie smaakt er goed. Vergeet ook vooral jezelf niet te trakteren op een lekker gebakje!

 

 

Centre Commercial is de perfecte winkel als je op zoek bent naar bijzondere Franse merken, zoals Repetto en Isabel Marant. Je kunt hier ook terecht voor kleding en accessoires van opkomende designers. Alle merken die door de winkel worden verkocht, schenken extra aandacht aan kwaliteit en sociaal en ecologisch verantwoorde productie.

Lavomatic

Lavomatic lijkt op het eerste gezicht een normale wasserette, maar hier kun je voor meer terecht dan alleen het draaien van wasjes. Druk je bij een van de machines op een knopje, dan opent zich een geheime deur naar een kleine, intieme cocktailbar. Je zult hier geen standaard mojito vinden, maar bijzondere cocktails, gemaakt van de beste, verse ingrediënten. Lavomatic bevindt zich vlak bij het bruisende République en is hierdoor de perfecte uitvalsbasis, mocht je achteraf nog willen uitgaan.

Local Roosje Nieman

(Mode)styliste en auteur Roosje Nieman maakte voor time to momo Parijs een wandelroute door Belleville, Canal Saint-Martin & Ménilmontant. Als groot liefhebber van mode, musea en joie de vivre was het voor haar geen verrassing dat ze Nederland verruilde voor de lichtstad. Het liefst wandelt ze door de vele mooie straatjes op zoek naar een fijn terras voor een koffie of apéro. Ondertussen kent ze de stad zo goed dat zelfs haar Parijse vrienden haar wel eens bellen voor een leuk adres.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.