Comic Con houdt ook in Parijs een wervelend verkleedfeest

Voor wie even weg wil van de gewone wereld met al zijn ‘alledaagsheid’ is Parijs eind oktober dé escape: 3 dagen lang is de stad het toneel van het waanzinnige festival Comic Con. Het trekt ongetwijfeld – net als de vorige 2 edities – tienduizenden fans van (cult)films, series, videogames, strips en scif waarvan velen verkleed komen als hun favoriete personages (‘cosplay’), bijvoorbeeld uit Game of Thrones of Japanse mangafilms.

229186-parijs.jpg

Ook in meerdere musea staan deze herfst moderne populaire kunstzinnige stromingen in de schijnwerpers; op Youtube zijn de actuele musea programma’s al te proeven middels werken van moderne artiesten. Kortom, het is ‘showtime’ in Parijs.

In de huid van superhelden

Hoogtepunten op het programma van Comic Con Paris in de Grande Hall van La Villette op 27 t/m 29 oktober 2017, zijn de wedstrijden voor jonge (strip)tekenaars en de beste cosplayers. Ook is er veel aandacht voor de op centen beluste Dagobert Duck en het veertigjarig jubileum van Star Wars. Tussen de vele celebrity’s die worden verwacht zijn onder meer Austin Nichols (‘Walking Dead’), Julie Benz (‘Buffy the Vampire Slayer’) en Tim Sale (‘Batman’).

 

 

In the zone

Bezoekers die 3 dagen lang in the zone willen blijven, kunnen qua hotels, restaurants en bars kiezen uit een lange lijst met adressen waar ook met veel fantasie wordt gewerkt; Bar Reset met zijn tagline ‘fine gaming & drinking’, crêperie Odyssey met een stijlvol SciFi decor en de boetiek Album Comics zijn enkele voorbeelden.

 

 

Naast Comic Con kent Parijs het hele jaar door evenementen en feesten voor ‘geeks’, ‘nerds’, ‘Spocks’ en ‘Melisandres’. Zo vindt van 1 t/m 5 november de Paris Games Week plaats en begin februari de Paris Manga & Sci-Fi Show.

Het Louvre in Parijs

Op YouTube sfeer proeven van het actuele museumprogramma

Niet alleen op het festival wordt de Pop Art cultuur gevierd, ook de Parijse musea zetten met behulp van het Parijse street art collectief ‘Le Mouvement’ en de kunststroming de museumliefhebber in beweging. Op YouTube zijn #FeelParis-filmpjes te vinden die in ruim een minuut een impressie geven van nieuwe exposities en collecties in de Parijse musea. In één van de videos is te zien hoe een danskoppel danst tussen de expositie ‘Christian Dior’ in Musée Arts Décoratifs; in een volgende clip geeft een street artist een sneak peek van de David Hockney expositie in Centre Pompidou; de expositie ‘Women house’ van Musée Monnaie wordt belicht door graffiti artist Kashink; de Rubens collectie wordt gevierd met ‘Dandy portretten’ en als laatste heeft ‘Le Mouvement’ de poster van de tentoonstelling Gauguin L’Alchemiste herzien met een bijzonder college. Kunst geïnspireerd door kunstenaars.

Show time in Parijs

Even weg van de gebaande paden kan natuurlijk ook uitstekend in één van de theaters die de stad rijk is. Op de website worden kaartjes voor allerlei theater- en muziekshows aangeboden – variërend van jive tot Sjostakovitsj – volgens het systeem ‘2 halen, 1 betalen’. Een kortstondige ontsnapping aan het hedendaagse is hier dan ook binnen handbereik.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.