Tweede jurylid De Beste Griek 2018 bekendgemaakt

Was in december de populaire maître Dimitris Eustratiadis al benoemd tot goodwill ambassadeur (en jurylid), dan komt daar nu een 2e deskundige van formaat bij: Eleni Skarveli. Als directeur van Visit Greek Benelux (Griekse verkeersbureau) weet zij als geen ander Griekenland te vertegenwoordigen op het gebied van toerisme en gastvrijheid. De Griekse gastronomie hoort daarbij en Eleni is als connaisseur en fijnproever zeer goed is staat te beoordelen wat goed en vooral niet goed is. Aan haar hebben we dus een kritisch jurylid.

Interview

Tijdens de Vakantiebeurs stelden we Eleni een paar vragen: Favoriete gerecht: “Heel eenvoudig. Verse vis, citroen, olijven. Gegrilde inktvis, bijvoorbeeld. Heerlijk. Mijn moeder was expert in het maken van eenvoudige gerechten. Haar gevulde wijnbladeren waren subliem. Ze komt uit Kassos, bij Karphatos, daar heb je hele kleine, fijne wijnbladeren die bijzonder geschikt zijn voor moeders dolmadakes.”

 

 

Beste restaurant in Athene

“De new cuisine is er in opmars. Er zijn al een paar Grieks/Franse restaurants met Michelin-sterren in Athene. Dat gaat de goede kant op.” En in Nederland? “Als jurylid noem ik natuurlijk niet mijn favoriete Griekse restaurant. Maar ik wil wel een voorbeeld geven van een zaak die het in alle opzichten heeft begrepen: Vork & Mes in Hoofddorp. Geen Grieks restaurant, wel mediterrane invloeden. Ambiance, bediening en eten zijn er perfect!” Waarom jurylid? “Omdat er meer aandacht moet komen voor de Griekse keuken. Innovatie is hard nodig, rebranding is een voorwaarde. De Italiaanse restaurants hebben die slag al gemaakt. Nu wij nog. Kwaliteit en service zijn belangrijk. Nog te vaak hoor ik dat de Griek vooral bekend staat om veel, veel, veel voor weinig geld. Maar wat op het bord komt is niet altijd goed en zeker niet typisch Grieks.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.