Vakanties Turkije en Griekenland zijn vóór april grotendeels uitverkocht

Corendon verkoopt haar vakanties naar Turkije, Griekenland, Spanje en Egypte momenteel in zo’n hoog tempo dat de reisorganisatie verwacht dat vóór april de populairste data in het hoogseizoen uitverkocht zijn. Turkije is weer helemaal terug met 137% meer boekingen dan een jaar geleden, terwijl ook Griekenland en Egypte tot nu toe meer dan verdubbelen.

Om aan de enorme vraag naar Turkije te voldoen, zet Corendon 3 extra vluchten per week in vanuit Maastricht naar Antalya. Ook voegt Corendon het Spaanse eiland Mallorca toe als 14e bestemming met vertrek vanaf de Limburgse luchthaven.

Maastricht populair

Corendon CEO Steven van der Heijden: “De populariteit van Maastricht overtreft onze meest optimistische verwachtingen. Nu al is bijna een kwart van de beschikbare vakanties van Corendon met vertrek vanuit Maastricht verkocht. De vraag naar Turkije is zo groot dat we nu in het hoogseizoen zelfs dagelijks vanuit Maastricht naar Antalya gaan vliegen. Ook Mallorca is toegevoegd aan het assortiment. Vanaf april vliegen wij iedere zaterdag vanaf Maastricht Aachen Airport naar Palma de Mallorca. In totaal bieden wij nu veertien bestemmingen aan vanaf de Limburgse luchthaven.”

 

 

Verdubbeling

Corendon oprichter Atilay Uslu: “De boekingen voor zomer 2018 gaan zo goed dat nú al een derde van het totaal aantal vakantiegangers van 2017 hun vakantie bij ons heeft geboekt. In 2017 gingen ruim 600.000 mensen met ons op vakantie en de teller voor 2018 staat nu al op 200.000.

 

 

Dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Wij zijn ontzettend blij met de populariteit van Corendon en zien tot ons grote genoegen dat ook al onze nieuwe bestemmingen heel gewild zijn. Zo doet onze nieuwste troef Sardinië het buitengewoon goed. We verwachten dat we dit jaar voor een recordaantal Nederlanders en Belgen hun vakantie gaan verzorgen.”

Schaarste

Zoals bekend, is Schiphol vrijwel vol en is het dus voor reisorganisaties nauwelijks mogelijk om extra vluchten in te zetten terwijl de vraag naar vakantiereizen juist wel enorm groeit. Ook in Eindhoven en Rotterdam is uitbreiding slechts mondjesmaat mogelijk. Alleen de luchthavens van Groningen en Maastricht bieden nog ruimte voor groei. Door deze situatie zullen consumenten in de komende maanden steeds minder keuze hebben en ongetwijfeld meer gaan betalen als ze vanaf Schiphol willen vertrekken. Of ze moeten veel verder gaan reizen om naar hun vakantiebestemming te kunnen vliegen. Omdat de opening van vakantieluchthaven Lelystad wellicht ook verder wordt vertraagd, zou deze situatie van schaarste nog wel een aantal jaren kunnen aanhouden. Corendon vindt dit een uiterst ongewenste situatie. Zolang er onvoldoende extra capaciteit op regionale luchthavens beschikbaar komt, moet de overheid zich maximaal inspannen om de groeiende vraag naar vliegreizen voor de Nederlandse vakantieganger op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven te accommoderen. Als dat niet gebeurt, zal de consument steeds vaker worden geconfronteerd met de boodschap ‘uitverkocht’ als hij in het hoogseizoen naar een populaire vakantiebestemming wil reizen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.