Fietsevenement Hago Limburgs Mooiste ook voor hardlopers

Fietsevenement Hago Limburgs Mooiste voegt een nieuw onderdeel toe aan het programma. Voor het eerst kunnen ook hardlopers aan hun trekken komen: op 27 mei (de dag na de toertochten voor fietsers) wordt dit jaar voor het eerst het Hago Limburgs Mooiste Loopevenement gehouden. Speciaal bedoeld voor recreatieve hardlopers, die kunnen kiezen uit een parcours van 5 of 10 kilometer.

Limburgs Mooiste

Stichting Grand Ballon organiseert al 26 jaar Hago Limburgs Mooiste. Dit jaar trekt de organisatie de stoute loopschoenen aan voor een extra activiteit. Stichting Grand Ballon denkt dat er plek is voor een loopevenement in deze regio. Met haar ruime ervaring, gemotiveerde medewerkers en de tijdens Hago Limburgs Mooiste aanwezige voorzieningen biedt de organisatie sportbeoefening aan, overgoten met een heerlijke Limburgse saus.

 

 

Recreatieve sporter

Het complete evenement is ingericht voor de recreatieve sporter”, zegt Jesse Linssen van de organiserende Stichting Grand Ballon. Naast de sportieve uitdaging willen deelnemers genieten van de prachtige omgeving. Dat kon al vanaf de fiets, nu kunnen hardlopers dat ook.”

 

 

De Stichting Grand Ballon streeft naar optimale kwaliteit op alle fronten. De deelnemers aan het hardloopevenement maken gebruik van dezelfde faciliteiten als de fietsers een dag eerder op zaterdag doen. Net als de fietsers starten ook de lopers op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. De routes voor de hardlopers gaan ook over verkeersvrije wegen door het mooiste groen rondom Heerlen en omstreken. En de hardlopers worden natuurlijk ook aan de finish getrakteerd op een heerlijk koud biertje of glaasje fris.

Hago Limburgs Mooiste Fietsevenement

In 26 jaar Limburgs Mooiste reden 280.000 recreanten de verschillende fietstochten. Samen fietsten ze ruim 33 miljoen kilometer. Dat is 826 maal de aardbol rond. Het aantal overwonnen hoogtemeters per editie is 20.000.000. Dat staat gelijk aan 20.000 keer de beklimming van de Alpe d’Huez. De 15.000 deelnemers nuttigen ieder jaar 30.000 boterkoekjes, 28.000 Snelle Jelles, 19.000 sinaasappels, 19.000 bananen, 19.000 krentenbollen, 5.000 plakken peperkoek en 1.000 liter sportdrank. Hago Limburgs Mooiste neemt veel maatregelen om zwerfvuil te voorkomen, het is dan ook het eerste Nederlandse evenement dat het predicaat ‘Schoon Evenement’ van Stichting Nederland Schoon kreeg.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is
outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot
lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.