Ga dit keer op wintersport om de hoek in divers Thüringen

Op slechts 6 uur rijden van Utrecht bevindt zich de Duitse deelregio Thüringen met een aantrekkelijk aanbod aan wintersportactiviteiten, zowel voor de beginnende als gevorderde sporter. Dit maakt het een uitstekend alternatief voor skigebieden waarvoor men al snel 2 keer zo lang in de auto moet zitten.

Hart van Duitsland

Thüringen, in het hart van Duitsland, biedt de actieve vakantieganger volop mogelijkheden voor een voorjaarsvakantie in de sneeuw. Het Thüringer Woud, het Leisteengebergte en natuurgebied Rhön kennen kilometerslange loipen en er zijn meer dan 30 skiliften voor wintersporters. De talrijke skischolen in Thüringen nodigen uit om een ski- of snowboardcursus te volgen. Maar er is nog meer te doen.

 

 

Grootste alpine skigebied

Het grootste alpine skigebied ligt in het plaatsje Steinach, midden in het Thüringer Woud. Skiarena Silbersattel kent hoogtes tussen de 590 en 840 meter. Op 7 pistes, voorzien van schijnwerpers en sneeuwkanonnen, komt iedereen aan zijn trekken. De ervaren skiër kan zich uitleven op de zwarte piste van Silbersattel met een helling van maar liefst 40%. Voor wie liever het pure, stille winterlandschap verkent, is het sneeuwschoenwandelen een aanrader. Boek een tour en wandel door de diepe sneeuw van het uitgestrekte landschap.

 

 

De Rennsteig, een van de bekendste fiets- en wandelroutes in Thüringen, is ideaal voor langlaufers. Hier zijn routes waar geen einde aan lijkt te komen. Op een routenetwerk van in totaal 1.600 kilometer verbindt de Rennsteig alle langlaufgebieden optimaal met elkaar en daarmee is er een ruime keuze voor de recreatieve sporter. Niet voor niets is de Rennsteig de langste langeafstand skiroute in Midden-Europa.

Kinderactiviteiten

Bijzondere activiteiten gericht op kinderen zijn er ook genoeg. Zo zijn er natuurrodelbanen, pistes geschikt voor snowtubing en wedstrijden met sneeuwsculpturen. Veel skipistes zijn familievriendelijk waardoor ze voor alle leeftijden geschikt zijn. Voor een speciale ervaring kan met het gezin op huskybelevenis worden gegaan in het bos. De sledehonden van de familie Kraft nemen je mee op een onvergetelijk avontuur in het Thüringer Woud.

Biatlon

Voor de wintersporter die wat meer uitdaging zoekt, zijn er in Oberhof genoeg mogelijkheden om een biatlon te doen. Deze combinatie van langlaufen en schieten op een schijf kan, wanneer er nog geen sneeuw ligt, worden geoefend in de DKB-Skisport-Halle. Dit is de langste indoorhal van Europa van 2 kilometer lang en met een constante temperatuur van -4 graden. Zodra er buiten sneeuw ligt, kan in de directe omgeving de training in praktijk worden gebracht. Vanwege de moderne voorzieningen trainen ook veel Olympische sporters in dit gebied.

Keuze

Nog geen keuze gemaakt voor een wintersportbestemming in de komende voorjaarsvakantie? Bekijk dan alle mogelijkheden in Thüringen, op slechts 6 uur rijden vanaf Utrecht: www.vakantie-thuringen.nl.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.