Camping de Reeënwissel in Drenthe wint Boomhut XXL

Het Drentse koppel Richard en Selva uit Erica heeft de eerste editie van Boomhut XXL gewonnen. Het koppel ontwierp en bouwde op camping de Reeënwissel in Hoogersmilde de meest bijzondere boomhut van Nederland. In 4 afleveringen streden 5 koppels op 5 campings in Drenthe om deze felbegeerde titel.

Creatieve teams

De afgelopen 4 weken werden kijkers van SBS6 geboeid door 5 creatieve teams die vanaf het slaan van de eerste palen in de grond tot aan de inrichting werden gevolgd en beoordeeld. De koppels werden begeleid door een van ’s lands bekendste boomhuttenbouwer Rob van der Wulp.

 

 

Flinke strijd

In de laatste aflevering zagen we nog een flinke strijd tussen de koppels en werd er hard gewerkt aan het boomhutgevoel. De hightech natuur boomhut van Richard en Selva werd uiteindelijk door de jury als beste beoordeeld. De boomhut is voorzien van de meest innovatieve snufjes en de match tussen de campingeigenaar en het team was vanaf minuut 1 zichtbaar. Ook de overige campings hebben intensieve weken beleefd met de koppels met prachtige eindresultaten. Camping Diever heeft een Shakespeare Theater Boomhut gekregen en Jeffrey en Gerard uit Delft maakten een tweeverdiepingen boomhut inclusief jacuzzi op vakantiepark Westerbergen. De grootste boomhut is gebouwd op camping Torentjeshoek met een fantastisch uitzicht. Bij Landclub Ruinen kan vanaf het balkon in de jacuzzi genoten worden van de ondergaande zon. De boomhutten zijn een absolute aanwinst voor toeristisch Drenthe en gaan zeker helpen om bezoekers het oer-gevoel van Drenthe te laten beleven.

 

 

Het winnende koppel en de campingeigenaren Raymond en Tjitske Beerendonk werden zondag gefeliciteerd door de Gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet en wethouder Gert Jan Bent van de gemeente Midden-Drenthe.

Trots

‘We zijn ontzettend trots dat wij het programma gewonnen hebben’ aldus campingeigenaar Raymond Beerendonk. ‘Alle boomhutten zijn prachtig geworden, maar wij begrijpen dat de jury ons tot winnaar heeft uitgeroepen. Onze kandidaten zijn heel erg creatief geweest waardoor de buitenkant, maar zeker ook het interieur, vol met verrassingen zit. Deze bijzondere beleving begint al bij de 14 meter lange touwbrug die toegang tot de boomhut verschaft. De opnames van Boomhut XXL waren één groot avontuur op camping de Reeënwissel. Drie weken cameraploegen over de vloer is geen dagelijkse kost. Met Richard en Selva zaten wij direct op een lijn. Er is drie weken keihard gewerkt zonder noemenswaardige problemen’.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.