38e Heineken Regatta in teken van wederopbouw Sint Maarten

De 38e St. Maarten Heineken Regatta staat van 1 tot en met 4 maart 2018 in het teken van de wederopbouw van het in september door orkaan Irma getroffen eiland. De organisatie heeft zich ten doel gesteld toeristen naar het eiland te trekken die de lokale economie een boost kunnen geven en wil tijdens het event geld inzamelen voor verschillende natuur-, milieu- en humanitaire stichtingen.

Grootste warmwater Regatta

De St. Maarten Heineken Regatta is de grootste warmwater Regatta in de wereld en biedt met zijn motto ‘Serious Fun’ een combinatie van spannende wedstrijden op het water en muzikale, culturele en culinaire evenementen aan land. Het zeilevenement wordt georganiseerd door de St. Maarten Yacht Club Regatta Foundation en vond voor het eerst in 1980 plaats. Toentertijd waren er slechts 12 aanmeldingen maar het evenement trekt inmiddels jaarlijks 200 zeiljachten met ongeveer 2500 zeilers.

 

 

Iets terug doen voor het eiland

Vanwege de langdurige band met St. Maarten en haar inwoners wil de organisatie van de Heineken Regatta nu iets terug doen voor de lokale bevolking. De editie van dit jaar staat daarom geheel in het teken van de wederopbouw. Internationale artiesten (waaronder Shaggy) hebben hun deelname tegen sterk gereduceerde tarieven toegezegd en veel lokale artiesten wordt een podium geboden.

 

 

Deelnemers kunnen hun boot gratis aanleggen in de marina van Port de Plaisance en wandelen vanaf daar rechtstreeks de Regatta Village in, het middelpunt van alle festiviteiten. De verwachting is dat ongeveer 1.500 zeilers van over de hele wereld St. Maarten gaan bezoeken en daarmee een stimulans geven aan de lokale economie.

Open voor business

Wat betreft de huidige staat van het eiland is Regatta Director Michelle van der Werff duidelijk: “St. Maarten is open voor business. Veel mensen willen het eiland supporten na de zware storm die over het eiland is geraasd. De beste support is om naar het eiland te komen en uiteraard is de Heineken Regatta daar een prachtig moment voor. Er moet nog veel gebeuren, maar alles is schoon en opgeruimd. De meeste restaurantjes en barren zijn al lange tijd weer open. De stranden zijn nog steeds net zo mooi en om de helderblauwe zee kun je niet heen. Er wordt enorm hard gewerkt op het eiland, de spirit van de mensen is enorm. Er zijn meer dan genoeg activiteiten voor toeristen om een fantastische vakantie te hebben in de Caribbean”.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.