Caravana populair, 2018 editie trekt ruim 45.000 bezoekers

Kamperen is nog steeds onverminderd populair, zo is gebleken de afgelopen dagen in het WTC Expo Leeuwarden. Van 18 t/m 23 januari was kamperend Nederland te vinden op de 58e editie van de Caravana, die dit jaar ruim 45.000 kampeerliefhebbers heeft getrokken.

Kwalitatief goede bezoekers

Vanuit het hele land trotseerden fanatieke kampeerders de kilometers om de Caravana te kunnen bezoeken. Beursmanager Femke Beekink is dan ook niet ontevreden over de resultaten. ‘‘Donderdag was een rustige dag vanwege de storm, maar dit tekort hebben we redelijk recht kunnen trekken. Desalniettemin hebben we er samen met de standhouders weer een prachtige presentatie van gemaakt. Ondanks de lichte daling in bezoekersaantallen is het gros van de standhouders positief: de kwaliteit van de bezoekers was goed en de eerste reserveringen voor het zomerseizoen zijn bij de campings al binnen!’’

 

 

Primeurs Caravana in de Nederlandse media

De vele primeurs en noviteiten op kampeergebied, onder andere de iCamp, de Coco en de NKC verkiezing trokken de aandacht van de media. Zo heeft de Telegraaf en SBS6 dit jaar ruim aandacht besteed aan de Caravana. Ook de Caravana designwedstrijd trok de nodige aandacht. 10 ontwerpers hebben hard gestreden om de titel: ‘ontwerper van het kampeermiddel van de toekomst’. Op 18 januari werd de juryprijs uitgereikt, maar gedurende de beurs kon er door de bezoekers nog gestemd worden. De winnaar van de publieksprijs is Mathilde Lechat, ontwerpster van de Avatar.

 

 

Beekink is rooskleurig als het gaat om de toekomst: ‘’De Caravana wordt in 2019 wederom in januari georganiseerd in het WTC Expo Leeuwarden. Vanaf maart dit jaar kunnen geïnteresseerde kampeerbedrijven zich weer inschrijven voor deelname’’. De Caravana 2019 wordt gehouden van 17 t/m 22 januari.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.