5 Landen, 50 skigebieden: Waar kan ik het goedkoopst skiën?

Het skiseizoen is begonnen en er ligt weer een flink pak sneeuw. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit welke van de 50 grootste skigebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk het goedkoopst zijn. In het onderzoek is gekeken naar de lengte van de pisten in vergelijking met de kosten voor skipassen van de grootste skigebieden.

Enkele belangrijke resultaten

In Duitsland ben je met bijna €6 per kilometer piste gemiddeld het duurst uit. In Frankrijk ben je met slechts €0,77 per kilometer het goedkoopst uit. Dagkaarten en een 6-daagse skipas zijn gemiddeld het goedkoopst in Duitsland, respectievelijk €39 en €176. In Zwitserland zijn dagkaarten en 6-daagse skipassen gemiddeld het duurst, respectievelijk €62 en €304. In Duitsland is een skipas voor 6 dagen het goedkoopst in het Garmisch-Classic gebied (€84), ook betaal je daar per kilometer het minst (€2). Het duurst is een skipas in Zugspitze (€240), per kilometer betaal je daar ook het meest (€12). In Zwitserland liggen de grootste skigebieden gemiddeld op 2984 meter het hoogst. De Franse skigebieden liggen op gemiddeld 2843 meter hoogte. De Duitse skigebieden liggen het laagst, gemiddeld op 1719 meter hoogte. De meeste zwarte pistes liggen in Frankrijk (462) en Zwitserland (371). In Duitsland vind je slechts 34 zwarte pistes. Skipassen in Duitsland zijn echter een stuk goedkoper omdat de piste soms slechts 20 km lang zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.