Het hart van Stad Blankenberge klopt en laat niemand onberoerd

Vandaag onthulde Stad Blankenberge haar nieuwe merkidentiteit aan de inwoners en de pers. In aanwezigheid van presentatrice Erika Van Tielen liet burgemeester Ivan De Clerck de gloednieuwe vlaggen op het dak van het stadhuis hijsen en werd een groot spandoek met het logo van Blankenberge uitgerold.

Voor de allereerste keer pakt de kuststad groots uit met een volledig nieuwe branding waarin het hart en de zwart-witte strepen centraal staan. De afgelopen jaren werd volop geïnvesteerd in het openbaar patrimonium van de stad en ook in de toekomst staan er heel wat ambitieuze projecten op til.

Trots

“Wij zijn trots om vandaag het nieuwe Blankenberge voor te stellen. Deze rebranding moet het merk Blankenberge op de kaart zetten. In het verleden hebben we te weinig gefocust op de vele troeven die onze stad te bieden heeft. Blankenberge is authentiek maar tegelijkertijd constant in beweging. Precies daarom is het tijd voor verandering, voor een nieuwe merkidentiteit die meteen krachtig toont wie we écht zijn.”, legt burgemeester Ivan De Clerck uit.

 

 

Nieuwe wind

Al sinds enkele jaren waait er een nieuwe wind door Blankenberge. De centrumstraten werden heraangelegd en ook het station werd volledig vernieuwd. De bibliotheek nam haar intrek in een vernieuwd pand en het sportcomplex de Sportdoze en Skateplaza openden feestelijk. Het Infopunt Toerisme nam haar intrek in de Hoogstraat om zo de bezoekers van de stad nog beter te informeren. In 2018 wordt gestart met de bouw van een nieuw zwembad dat gevuld zal zijn met zeewater en tegen de zomer zullen bovendien de werken aan het nieuwe evenementenplein (Leopold III-plein) voltooid zijn.

 

 

De unieke ambiance van Blankenberge met zijn uitzonderlijk erfgoed en zijn gevarieerde culturele troeven zoals de belle époque spreken een breed en trouw publiek aan. De mix van natuur, zee en strand, het gevarieerde shopping- en culinaire aanbod, een uitgebreide evenementenkalender en een scala aan all-weather attracties maken van de stad een bruisende toeristische trekpleister. “Onze missie is om van Blankenberge een open en geliefde stad te maken waar van alles te beleven valt. We willen altijd open zijn, toegankelijk en bereikbaar voor iedereen. Voor inwoners, tweedeverblijvers, toeristen én ondernemers. De nieuwe huisstijl moet deze aspiraties kracht bijzetten Blankenberge.”, aldus de burgemeester.

Blankenberge omarmt nieuw logo

Om Blankenberge te onderscheiden van de andere Belgische badsteden werd op zoek gegaan naar enkele unieke kenmerken die eigenheid geven aan de stad. “De zwart-witte strepen zijn dé kleuren van Blankenberge. Ze komen terug in zowel het wapenschild als in de iconische Blankenbergse badkarren. Een knipoog naar vroeger maar tegelijkertijd eigentijds en tijdloos, modieus en trendy met een link naar het maritieme. Daarnaast wil Blankenberge een geliefde stad zijn. Het wapenschild werd bijgevolg getransformeerd tot dit herkenbare icoon – de hartslag van Blankenberge.”, zegt Schepen Philip Konings, bevoegd voor communicatie.

Merkidentiteit

In 2018 wordt de andere aanpak en merkidentiteit volledig uitgerold, met respect voor wat was en vol ambitie voor wat komt. De zwart-witte strepen en het nieuwe logo zullen meer en meer in het straatbeeld te zien zijn op affiches, flyers, vlaggen en advertentiepanelen. Het stadsmagazine Info Blankenberge werd onder de loep genomen en heet voortaan HALLO Blankenberge. Daarnaast werd de toeristische brochure van 2018 in een nieuw jasje gestoken en werden er enkele gadgets zoals een draagtas, strandhanddoek, balpen, postkaarten en magneten ontwikkeld. Deze zijn vanaf vandaag te koop bij het Infopunt Toerisme.

Blankenberge zet in op online en social media

De vernieuwde website van stad Blankenberge werd opgesplitst in 2 entiteiten. Op de stadswebsite www.blankenberge.be, die begin maart wordt uitgerold, kunnen de inwoners en tweedeverblijvers alle informatie over de verschillende stadsdiensten per thema’s terugvinden. Het gebruiksgemak zal hier steeds centraal staan zodat de burger snel bij de gezochte informatie terecht komt. Via de toeristische website www.visit-blankenberge.be die vandaag werd gelanceerd vinden de bezoekers dan weer alle info over het gevarieerde aanbod van activiteiten in de stad terug. Een handig overzicht van de evenementen, horecazaken en overnachtingsmogelijkheden, opgeluisterd door wervend beeldmateriaal, moet toeristen goesting doen krijgen om hun bezoek aan stad Blankenberge te plannen en te boeken. De website zal mee evolueren in functie van de seizoenen, bepaalde thema’s en geplande feestelijkheden zodat de bezoekers op een proactieve manier worden geïnformeerd over het actuele aanbod in Blankenberge.

Instagram

Ook op social media is Stad Blankenberge niet meer weg te denken. Op Instagram is Toerisme Blankenberge al enkele maanden actief. Sinds 2016 is Toerisme Blankenberge actief op Facebook met een pagina waar de updates en foto’s van de verschillende evenementen van de Stad worden gedeeld. Vanaf vandaag komt er ook een stadspagina bij. De Facebookpagina van Stad Blankenberge zal een brede waaier aan informatie brengen: van toeristisch-evenementiële informatie tot informatie uit de verschillende stadsdiensten, maar evengoed ook boodschappen van algemeen nut of andere leuke weetjes. “Meer en meer mensen zijn actief op social media. Het is een ideaal kanaal om Blankenberge te promoten en als stad kunnen we er dan ook niet op ontbreken. We willen de troeven van Blankenberge in the picture zetten door onder andere de foto’s van bezoekers en inwoners te delen op onze feed en profielen. Gebruik alvast de hashtags #Blankenberge, #visitblankenberge en #PlaceToB wanneer je iets over onze stad post.”, besluit Schepen voor ICT Björn Prasse.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.