Hotels in Duitse wintersportgebieden meest voordelig

De vakanties zijn geboekt en na maanden uitgekeken te hebben naar sneeuw, skiën en snowboarden, is het wintersportseizoen officieel geopend. Reiszoekmachine KAYAK.nl onderzocht* welke Europese plaatsen dit wintersportseizoen het populairst zijn onder Nederlandse skiërs en snowboarders en vergeleek daarnaast de goedkoopste en duurste wintersportgebieden per land.

Duitse Winterberg en regio Tirol in trek

De meeste Nederlanders die naar onze Duitse buren afreizen voor een skivakantie, vertrekken richting Winterberg op 250 kilometer afstand van Utrecht. In Oostenrijk staat het vrijwel sneeuwzekere Sölden in Tirol dit jaar op nummer 1. Ook populair in de regio Tirol is Selva di Val Gardena in Italië. Deze wintersportplaats – bekend vanwege een van de mooiste skitochten ter wereld, de Sella Ronda – is onder de Nederlandse wintersporters het meest geliefd van alle Italiaanse sneeuwbestemmingen.

 

 

Pittoresk Tignes (Frankrijk) en Zermatt (Zwitserland) favoriet

Het autovrije Zermatt met uitzicht op de Matterhorn – een van de meest gefotografeerde bergen ter wereld – is het populairst onder vakantiegangers die dit seizoen in Zwitserland de pistes afgaan.

 

 

In Frankrijk is Tignes – bekend om haar mooie pistes en omgeving en talloze après-skimogelijkheden – het meest populair.

Wintersporten hoeft geen dure hobby te zijn

De wintersport staat bekend als een dure hobby, maar kijkend naar de gemiddelde overnachtingsprijzen blijkt dat dit niet altijd zo hoeft ze zijn. Zo overnachten wintersporters in het dorp Le Mont-Dore in Frankrijk al voor gemiddeld 78 euro per nacht, en in Hahnenklee in Duitsland voor 86 euro per nacht.

Budget

Toch zijn er ook genoeg dure dorpen die reizigers maar beter kunnen vermijden als ze op hun budget willen letten. Zo kost een overnachting in het Zwitserse Gstaad gemiddeld 364 euro per nacht, en in het Franse Megève zelfs 400 euro. Duitsland lijkt een goede budgetproof bestemming te zijn. Zelfs in het meest dure skidorp, Oberstdorf, betalen reizigers gemiddeld ‘slechts’ 189 euro per nacht. Dit is 112 procent goedkoper dan in Megève in Frankrijk.

Dure hobby

Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland vertelt: “Skiën staat bekend als een dure hobby, maar is ieder jaar weer zeer geliefd onder Nederlanders. Daarom hebben wij nu in kaart gebracht wat de goedkoopste opties zijn. Hieruit blijkt dat de wintersport niet per se de duurste vakantie van het jaar hoeft te zijn als men slim boekt. Via onze Exploretool kunnen reizigers, voor elk gewenst budget, een skivakantie uitzoeken die het beste aansluit bij hun wensen en de portemonnee.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.