Tirol combineert wandelen en fietsen met ‘food’

Wie deze zomer naar het hart van de Alpen afreist, kan een sportieve inspanning combineren met een culinaire kennismaking van de typische Tiroler keuken. In totaal zijn er 16 Tiroler ‘Genuss’-routes uitgezet die de wandelaar of fietser langs boerderijen en restaurants lokale specialiteiten voeren. Denk hierbij niet alleen aan gerechten, maar ook aan hoogwaardige schnaps, bijzondere kruiden, brood, zuivelproducten van de alm en patisserie zoals de Brandenberger Prügeltorte.

Genussroutes

De Tiroler ‘genussroutes’ zijn allemaal verschillend als het gaat om moeilijkheidsgraad, lengte en hoogtemeters en natuurlijk locatie. De meesten zijn zowel voor fietsers als wandelaars geschikt. Ze staan overzichtelijk op een rij op de website van VisitTirol.nl.

 

 

Wie graag kennis maakt met de traditionele keuken en lokale gezelligheid kan ook in een van de vele Tiroler Wirtshäuser terecht. Dit zijn bijzondere locaties (van Zirbenstube tot een middeleeuws slot), waar met lokale kwaliteitsproducten wordt gekookt volgens authentieke receptuur. Deze speciale eetgelegenheden zijn eenvoudig te herkennen aan het groene keurmerk ‘Tiroler Wirtshaus’. Overigens gaat het niet alleen om de gerechten, juist ook de Tiroler gastvrijheid is een belangrijke kenmerk van de Tiroler Wirtshäuser. Op VisitTirol.nl staat ook een aantal Tiroler recepten om thuis te proberen.

Ontdek Tirol op de fiets

De bergbanen van Tirol zijn niet alleen voor een bergwandeling en beklimming een ontspannen alternatief, ook mountainbikers kunnen steeds vaker hun fiets meenemen naar boven. Zo zijn er duo-bergbanen voor een fietser en de mountainbike. De vele mogelijkheden en routes worden duidelijk in de nieuwe ‘Tirol Mountain Bike Safari’ een parcours van 16 etappes en 780 kilometer dwars door Tirol. Maar liefst 15.000 van de in totaal 32.000 hoogtemeters op het traject kunnen flexibel met de bergbanen worden afgelegd.

 

 

Ook de e-bike is goed vertegenwoordigd in Tirol. In veel regio’s zijn op verschillende plaatsen e-bikes te huur voor een of meer dagen. De regio’s beschikken bovendien over de nodige oplaadpunten. Hiermee is het mogelijk om de majestueuze bergwereld vanuit een ander perspectief te bewonderen. De actieradius wordt groter. Pak de fiets en ontdek de charmante stadjes en authentieke zijdalen tijdens een fietstocht. Een wegennet van 920 kilometer loopt langs historische monumenten en getuigen van de levendige geschiedenis van Tirol door het hele land.

Zonsopgang vanaf de bergtop

Wie zoekt naar een indrukwekkend schouwspel, mag het niet missen: beleef de zonsopgang vanaf de bergtop. Sta vroeg op en start de wandeling nog het licht wordt. Beleef de opkomst van de zon over het bergpanorama, een onvergetelijk moment. In talloze regio’s worden tochten onder begeleiding van een gids aangeboden. Ook zijn er mogelijkheden om met de lift omhoog te gaan en na de zonsopgang (op de top) te ontbijten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.