Holland America Line voegt chef-kok Ethan Stowell toe

Holland America Line versterkt haar Culinary Council van top chefs met de toevoeging van chef-kok Ethan Stowell uit Seattle. De in Seattle gevestigde premium cruisemaatschappij koos voor de chef-kok uit haar thuisstad om het culinaire aanbod aan boord van alle 15 schepen te verbeteren.

holland-america-line

Het nieuwste schip de Nieuw Statendam, dat op 5 december 2018 gaat varen, is hier ook onderdeel van.

Eliteteam

Stowell voegt zich bij het eliteteam van Holland America’s Line Culinary Council van wereldberoemde chef-koks dat onder leiding staat van Rudi Sodamin. Verder bestaat de Culinary Council uit de internationale chefs Jonnie Boer van De Librije, David Burke, Elizabeth Falkner en Jacques Torres. Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die samenwerkt met een team van 6 internationale culinaire experts om alle aspecten van de eetervaring naar een hoger niveau te tillen.

 

 

Eetervaring aan boord

“Onze Culinary Council is in het leven geroepen om het wereldwijde leiderschap van een team van internationale culinaire experts over te brengen naar onze eetervaring aan boord. We zijn verheugd om een creatieve en succesvolle chef-kok als Ethan in de groep te verwelkomen”, aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “In samenwerking met de Culinary Council ontwikkelen en verbeteren we onze menu’s continu en we zijn enthousiast over het feit dat we gebruik kunnen maken van Ethan’s passie en kennis van de lokale keuken om het culinaire aanbod op al onze schepen te verrijken.”

 

 

Als onderdeel van het partnership tussen Stowell en Holland America Line, gaat de chef-kok samenwerken met het culinaire team van de cruisemaatschappij. Hierbij worden aan boord van 7 schepen die in Alaska varen de smaken van deze regio en van de Noordwest Pacifische kust uitgelicht. Gasten kunnen zo in de Dining Room genieten van regionaal geïnspireerde gerechten. Stowell gaat over de hele vloot nieuwe gerechten toevoegen voor onder andere New York Pizza en de Lido Market. Hierbij wordt het populaire Italiaanse ‘Distant Lands’ station vernieuwd en worden 7 nieuwe signature salades toegevoegd aan het ‘Wild Harvest’ station.

Over Ethan Stowell

Ethan Stowell is chef-kok en eigenaar van veertien Ethan Stowell restaurants in Seattle. Zijn menigmaal geprezen restaurants zijn onder andere Tavolàta, Ballard Pizza Company, Bar Cotto en Goldfinch Tavern. De eetfilosofie van Stowell gaat over eenvoudig koken met gebruik van verse ingrediënten waarbij het gerecht voor zich spreekt. Stowell heeft als chef-kok vele prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de 2016 Richard Melman Innovator of the Year Award samen met zijn vrouw en zakenpartner Angela. In 2010 heeft hij het boek ‘Ethan Stowell’s New Italian Kitchen’ uitgegeven.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.