Holland America Line’s ms Koningsdam biedt podium aan 40e jubileumeditie Uitmarkt

Tijdens de 40e editie van de Uitmarkt, de landelijke opening van het culturele seizoen, verwelkomt premium cruise line Holland America Line de Marinierskapel der Koninklijke Marine aan boord van het ms Koningsdam. Het speciale optreden vindt plaats op zondag 27 augustus 2017 in de World Stage van het schip en biedt plek aan een selecte groep van Het Parool lezers. Iedereen kan het optreden op televisie zien wanneer het diezelfde middag wordt uitgezonden op NPO2.
holland-america-line

Dit jaar vindt de Uitmarkt plaats in het Oosterdok gebied waar ook de Passenger Terminal Amsterdam ligt waar de Holland America Line schepen ms Koningsdam en ms Prinsendam vandaan vertrekken. Het nieuwste Pinnacle-klasse schip in de vloot, ms Koningsdam, verwelkomt de Marinierskapel in de World Stage op zondag 27 augustus voor een éénmalig optreden voor een select publiek.

 

 

De Uitmarkt en Holland America Line zijn een samenwerking aangegaan vanwege hun gezamenlijke passie voor culturele activiteiten. Aan boord van de 15 schepen in de vloot wordt een uitgebreid cultureel entertainment programma aangeboden aan gasten. Kamermuziek in Lincoln Center Stage, swingende blues met de B.B. King All-Stars band in de Queens Lounge of het spectaculaire BBC Frozen Planet Live: een visuele en muzikale reis in de Main Stage. De mogelijkheid om ter gelegenheid van de 40e jubileumeditie van de Uitmarkt een speciaal optreden op het ms Koningsdam aan boord te brengen en het innovatieve twee verdiepingen hoge World Stage theater, met op de achtergrond een 270 graden LED-scherm, aan publiek te tonen, is een kans bij uitstek.

Uniek optreden

Eerder deze maand is een vooraankondiging over het optreden in de Amsterdamse krant Het Parool gepubliceerd. Lezers kregen de kans om zich online te registreren om zo kans te maken op gratis kaarten voor het unieke optreden. Het optreden wordt gefilmd en uitgezonden op NPO2 op zondag 27 augustus om 18.15 uur.

null

 

 

“We kijken ernaar uit de Marinierskapel en de geselecteerde winnaars te verwelkomen aan boord van het ms Koningsdam tijdens de jubileumeditie van de Uitmarkt. Aan boord zijn van een cruiseschip in een state of the art theater geeft een speciale dimensie aan het optreden. We zijn ook zeer verheugd dat de show op nationale televisie wordt uitgezonden zodat iedereen van het optreden kan genieten”, aldus Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing Continental Europe Holland America Line.

Tijdens het zomerseizoen biedt Holland America Line cruises vanuit Amsterdam en Rotterdam en brengt vele gasten naar bestemmingen als de Noorse Fjorden, de Baltische Staten, het Verenigd Koninkrijk en IJsland.

Over de Uitmarkt en de Marinierskapel

De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. Deze mix van theater, dans, muziek en cabaret vindt traditiegetrouw het laatste weekend van augustus plaats in Amsterdam. Niet alleen de podiumkunsten worden in de spotlight gezet. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van literatuur, film, museale kunst en nieuwe media is hier te ervaren. Met meer dan een half miljoen bezoekers, 2000 artiesten en 25 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste culturele festival van Nederland.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Vaak samen met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Daarom wordt in binnen- en buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.