Bezoek het theaterspectakel ‘The Raven’ van Theatergroep Xtravagant

Op 24 en 25 februari 2018 wordt het theaterseizoen van de Theatergroep Xtravagant geopend met de unieke theaterproductie ‘The Raven’ in de Brikke Oave te Brunssum. ‘The Raven’ is een romantische thriller geschreven door de 21-jarige theatermaker Max Foxen en geïnspireerd op het gedicht van Edgar Allen Poe.

Bijzonder jaar

2018 belooft een heel bijzonder jaar van Theatergroep Xtravagant te worden. Vol passie en goede moed werken de jonge theatermakers aan hun theaterstukken. Maar wat is dit jaar anders dan voorgaande jaren? Dit jaar laten ze de titel amateur-theater achter zich. “Amateur-theater is iets moois, maar het moet niet in de weg staan van ons streven naar kwaliteit,” aldus regisseur Max Foxen.

 

 

Romantische triller

Xtravagant is een theatergroep gehuisvest in de Brikke Oave te Brunssum. Hier wordt gewerkt aan ‘The Raven’, een romantische thriller die zelf geschreven is door Max Foxen. “Het gedicht van Edgar Allan Poe sprak me enorm aan. Maar het gedicht stelde me meer vragen dan dat het antwoorden gaf”. Daarom heeft hij zijn eigen waarheid gezocht en op papier gezet. Het resultaat: een meeslepend verhaal waarin liefde, jaloezie, spanning en literatuur een rol spelen.

 

 

The Raven speelt zich af in 1829, dus daar hoort ook een passend decor bij. “Je kunt het in de eenvoud zoeken, dat heeft zeker ook zijn charmes! Maar wanneer het doek opent, moet de set waar dit verhaal zich afspeelt waarachtig zijn. Je moet direct geloven dat in dit huis mensen leven” verteld Foxen.

Klassieke muziek

De productie wordt begeleid door zanginstituut Vocaal totaal uit Merkelbeek. Vocaal totaal heeft al 30 jaar ervaring met klassieke muziek. Het koor zal o.l.v. Annemie Vallino-Ravetta live tijdens de voorstelling de sfeer aanvullen door middel van prachtige koorwerken en solo’s. Het koor wordt ondersteund door een pianist, klarinettist en cellist. Deze combinatie werkt fantastisch bij dit verhaal. Rond dit alles af met unieke, op maat gemaakte kleding, levensechte ravenvleugels en een ijzingwekkend verhaal. “Ik hoop dat iedereen de weg kan vinden naar Brunssum om deze productie te aanschouwen,” verzoekt de 21-jarige theatermaker. “Xtravagant zet zich in om theater laagdrempelig en toegankelijk te maken. Dit voor jong en oud”. Dus noteer zaterdag 24 en zondag 25 februari in uw agenda, want u kunt dit theaterspektakel aanschouwen voor slechts €7,50 p.p. (voorverkoop). Aanvang is om 20:15 uur maar om 19:00 uur wordt een gratis inleiding gegeven door Max Foxen, waarin hij het gedicht aan u introduceert en alle informatie geeft om alle geheimen te ontrafelen. Theatergroep Xtravagant hoopt u te zien bij ‘The Raven’!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.