Genomineerden van de hedendaagse kunstprijs zijn bekend

De NN Group Art Award, een stimuleringsprijs voor uitzonderlijk talent, wordt voor het 2e jaar op rij uitgereikt tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam.

De 4 genomineerden zijn bekend: Upstream Gallery – Rafaël Rozendaal, SIGN – Salim Bayri, Ellen de Bruijne – Pauline Curnier Jardin, (re)D. gallery – Sam Samiee. Hun werk is te zien op Art Rotterdam 2018. Wie de winnaars van 2017, Florian en Michael Quistrebert (Galerie Juliette Jongma), ook gaat opvolgen, hij of zij kan een een aanmoediging in de vorm van een geldbedrag van €10.000,- tegemoet zien.

NN Group Art Award

Overeenkomstig de selectiecriteria hebben alle 4 de genomineerden in Nederland een opleiding aan een kunstacademie of postdoctorale kunstopleiding genoten. De winnaar krijgt een bedrag van €10.000,- ten behoeve van zijn/haar verdere professionele ontwikkeling. Hiernaast zal de NN Group voor de eigen bedrijfscollectie werk uit het oeuvre van 1 de 4 genomineerden aankopen. De jury bestaat dit jaar uit: Mariette Dölle (directeur Museum Kranenburgh, Bergen), Anna van Leeuwen (kunstrecensent De Volkskrant), Iris Kensmil (beeldend kunstenaar), Xander Karskens (artistiek directeur Cobra Museum, Amstelveen) en Els Drummen (conservator NN Group bedrijfscollectie).

 

 

Over NN Group

NN Group is een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder, actief in 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. Met al onze medewerkers biedt de groep producten en diensten aan op het gebied van pensioenen, verzekeringen, investeringen en bankactiviteiten aan circa 17 miljoen klanten.

 

 

De belangrijkste merken van NN Group zijn Nationale-Nederlanden, NN, Delta Lloyd, NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Over Art Rotterdam

Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs die dit jaar haar 19de editie beleeft. Locatie is opnieuw de Van Nellefabriek. In dit historische kader toont Art Rotterdam 2018 van donderdag 8 tot en met 11 februari de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De focus op jonge kunst, de variëteit van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie bezorgen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.