OBJECT Rotterdam barst los op 2 iconische locaties

Het weekend van 9 tot en met 11 februari neemt designbeurs OBJECT intrek in het modernistische HAKA-gebouw en de wereldberoemde Euromast. Elk jaar groeit het platform in omvang en in aanbod. Komende editie doen er ruim 150 designers mee, gevestigde namen, bekende labels en heel veel aanstormende ontwerpers.

Directeur Anne van der Zwaag: “OBJECT is uitgegroeid tot een designplatform van formaat en een springplank voor jong talent.”

Uniek aanbod

OBJECT biedt elk jaar een uitgekiend aanbod van gevestigde labels en jonge ontwerpers en is dé plek om een nieuwe lichting designers te spotten. Verschillende designdisciplines (product, meubel, mode, sieraden, grafisch, architectuur) zijn door Van der Zwaag zorgvuldig samengesteld en uiteenlopende materialen zoals keramiek, hout, textiel en glas komen aan bod. Dit alles in de industriële ambiance van het modernistische HAKA-gebouw. Een kaartje voor OBJECT is dit jaar inclusief een bezoek aan de Rotterdamse Euromast waar beeldend kunstenaar Christie van der Haak in opdracht van New Citizen Design een bijzondere installatie toont.

 

 

Primeurs

OBJECT presenteert deze editie veel bijzondere samenwerkingen en nieuwe producten. Het net opgerichte Glaslab lanceert een samenwerking tussen kunstenaars Marc Mulders en Jan Koen Lomans. Chris Slutter toont een nieuw meubel voor designlabel Pilat & Pilat, het Zuiderzeemuseum brengt Merel Karhof die het oude ambacht tanen weer leven inblaast en designduo Bernotat&Co heeft voor Gispen een serie stoelen ontworpen.

 

 

Het collectief The Materialists presenteert zich voor het eerst op OBJECT met werk van 6 jonge talenten met een passie voor papier. Naast interieurlabels en -winkels als Loof, Plaisier Interieur en Just Haastnoot doen deze editie ook bekende labels als Lensvelt en Weltevree aan de beurs mee. Nieuwe deelnemers zijn ook: NIGHTSHOP, Paula Arntzen, Tristan Frencken, Rive Roshan, Joris Kuipers, Tjimkje, Rick Tegelaar en vele anderen.

Kruisbestuiving

OBJECT heeft zich in 6 jaar ontwikkeld tot een interdisciplinair designplatform om te kijken en te kopen. Monumentale installaties van Jennifer de Jonge, Petra Vonk en Anton Hendrik Denys worden afgewisseld met meubels van Jeroen Wand, Ontwerpduo, WANDSCHAPPEN en het Rotterdamse label MCDW. Subtiele sieraden van Jori Spaa, jong talent Iris Claessens en Koen Jacobs worden getoond naast keramiek van Cor Unum en Juliette Warmenhoven. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het kleurrijke werk van gevestigd ontwerper Michael Barnaart, ambachtelijke schoenontwerpen van Raphia en fashion designers Bobbine Berden en Lizzy van Megen die net afzwaaiden aan de HKU.

Jong talent

Jaarlijks biedt OBJECT een selectie graduates van verschillende designopleidingen een eerste podium. Maak kennis met het werk van ll’atelier, Friso Wiersma, Roxane Lahidji en Fransje Gimbrère die net afstudeerden aan de bekende Design Academy in Eindhoven. Bekijk de fascinerende objecten van Lieve Rutte, Krisztina Czika, Dominica Chen en Alice Héron van de Amsterdamse Rietveld Academie. De beurs is de plek om een nieuwe generatie ontwerpers te leren kennen. Alle designers zijn namelijk zelf ter plaatse om hun werk toe te lichten.

Architecturale hoogstandjes

De beurs wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie, het karakteristieke HAKA-pand, vlakbij het bruisende Vierhavensgebied. Het HAKA is in 1931 ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep is sinds 1 november 2017 eigenaar van het nog casco pand en biedt bezoekers nu een unieke kans om even binnen te kijken. Na de beurs wordt het HAKA gerestaureerd en ontwikkeld tot een levendig bedrijfsverzamelgebouw met horeca. Een must-see is deze editie ook de imposante Euromast waar Christie van der Haak een speciale installatie toont. Bezoekers van OBJECT mogen met hun entreebewijs kosteloos de Euromast bezoeken, met fenomenaal uitzicht over de stad. Een gratis shuttle service verbindt het HAKA gebouw en de Euromast met Art Rotterdam en de musea in het centrum.

Nevenprogramma

Het HAKA-gebouw ligt aan de poort van Rotterdam tussen de Van Nelle fabriek en het centrum van de stad. Om de hoek zit het bedrijvige Vierhavensgebied waar verschillende bekende ontwerpstudio’s gevestigd zijn. Een programma van studiobezoeken biedt de mogelijkheid een kijkje te nemen bij Daan Roosegaarde, Wieki Somers, Richard Hutten, Sabine Marcelis en Studio Makkink&Bey. Bij Atelier van Lieshout wordt op vrijdag een speciale ontvangst georganiseerd.

Deelnemers

MCDW | Bergontwerp, Just Haastnoot, ll’atelier, LENSVELT | Richard Hutten, Christie van der Haak, Gispen | Bernotat&Co, Ontwerpduo, Atelier Rick Tegelaar, Fransje Gimbrère, Weltevree, The Materialists, Cor Unum, Chris Slutter, Lieve Rutte, Tristan Frencken, Roxane Lahidji, Anne Rose Regenboog, GjaltProducties, Bas Vellekoop, LEO-NORE, Miriam Harig, Renate Vos, Inge Simonis, Anton Hendrik Denys, Nick Boers, Superpower Studio, NIGHTSHOP, Studio Tjimkje, Eline Kuipers | Rood Kok, Esther Stasse, Joris de Groot | Tijn van Orsouw | Robbin Baas, WOTH, Studio Lizan Freijsen, Stichting Glaslab Den Bosch | Marc Mulders | Jan Koen Lomans, Tuttobene, Louis Bos, Intrigue Collection | Eric von Robertson, Iris Claessens Design, Studio de Jonge, Plaisier Interieur, Studio Klei, Wieland Vogel, Jori Spaa, Raphia, Bram Ellens, Jule Cats, Studio Onno Adriaanse, Zuiderzeemuseum | Merel Karhof, Studio Petra Hart, Koen Jacobs, Post Modern, Juliette Warmenhoven, Studio Doeke, Mariaan van den Berg, Spruitje, Jeroen Wand, Vlak Light, Krisztina Czika, orange or red, Annelotte Lammertse, Petra Vonk, Studio Arntzen, Lecturis, WANDSCHAPPEN, Sara ten Westenend, Mdes, JavyDesign, ELLE Decoration, Lisanne Meester, PaulSalet | Workingbert, Thijs Verhaar, Adórable ART+DESIGN, Floris Hovers, Studio Josha, Plankstaal, Joris Kuipers Visual Artist, Lizzy van Megen, Makers Unite, Studio Kars + Boom, Studio Luuk van Laarhoven, Jessica den Hartog, Loof, Marianne Kemp | The Soft World, Albert Lieuwe, REM atelier, Sander Bokkinga bok., COLLECT / Kunst & Antiek Journaal, Family W, Rive Roshan, Michael Barnaart, Tom Frencken, New Citizen Design, Frame Magazine, LENSVELT | AVL Mundo, Dutch Chairmen en meer.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.