Idaho één van de beste plekken om de totale zonsverduistering te aanschouwen

Voor de eerste keer in bijna 40 jaar vindt een totale zonsverduistering plaats. De totale zonsverduistering op 21 augustus 2017, precies over een half jaar, gaat voor een groot gedeelte over de Verenigde Staten. Het eclipsepad loopt achtereenvolgend over 14 staten van Amerika waaronder Idaho en passeert daarbij toeristisch interessante plaatsen als Yellowstone National Park en Craters Of The Moon National Monument & Preserve.

Het fenomeen maakt zijn debuut op 21 augustus 2017 en wordt ook “The Great American Eclipse” genoemd. De zonsverduistering kan namelijk alleen in de Verenigde Staten vanaf het vaste land aanschouwd worden. De zonsverduistering start aan de kust van Oregon en trekt over land naar de kust van South Carolina waarna deze over de oceaan verdwijnt. Naar verwachting duurt de zonsverduistering in Idaho ongeveer 2 minuten. Het spektakel is rond 11.25 uur aan de westelijke grens van Idaho, in de buurt van McCall en Cascade, te aanschouwen. De zonsverduistering is daarna rond 11.36 uur te zien bij de grens van Idaho en Wyoming, in de buurt van Idaho Falls, Yellowstone National Park en Grand Teton National Park.

 

 

Idaho top locatie

Idaho is volgens deskundigen één van de beste plekken in de Verenigde Staten om de totale zonsverduistering te bewonderen. Het smalle eclipsepad, waar de zon volledig overschaduwd wordt door de maan, loopt precies door het midden van de staat. Toeristen kunnen hierdoor dit spektakel waarnemen vanaf één van de toeristisch interessante plaatsen zoals Idaho Falls, Sun Valley, Craters of the Moon of Yellowstone National Park. Bovendien wordt Idaho aangeprezen als top locatie voor de zonsverduistering vanwege het constante goede weer waardoor de zichtbaarheid van de zonsverduistering optimaal verwacht te worden.

 

 

Tijdig reserveren

Het Verkeersbureau van Idaho verwacht tussen de 10.000 en 20.000 bezoekers te ontvangen rondom dit evenement en adviseert toeristen daarom tijdig een reservering te maken in deze periode. De totale zonsverduistering valt samen met de meteorenzwerm Perseïden welke op 13 augustus haar hoogtepunt bereikt. Onder ideale omstandigheden kan de vakantieganger rond de 85 “vallende sterren” per uur bewonderen. Eveneens is dit volgens astronomen de beste tijd om de Melkweg te zien.

Astronomisch fenomeen

Een zonsverduistering, ook eclipse genoemd, is een astronomisch fenomeen. De maan schuift dan volledig voor de zon waardoor er een tijdelijke totale duisternis ontstaat. De opkomende zonsverduistering, die alleen in de Verenigde Staten te bewonder is, is een totale zonsverduistering.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.