Waar zijn de vogels in de winter? In Nemo in Amsterdam?

Terwijl veel mensen in de winter dromen van verre, warme oorden, zijn het de vogels die daadwerkelijk ons koude kikkerlandje verlaten. In grote v-vormige slierten vliegen ze weg. Maar welke vogels vertrekken en waar gaan ze heen? En hoe vinden ze hun weg?

Nemo kinderlezing

Zoöloog Judy Shamoun-Baranes van de Universiteit van Amsterdam vertelt er zondag 21 januari alles over tijdens de Kinderlezing bij NEMO Science Museum.

Genieten in de winter

Merels, mussen, roodborstjes en koolmeesjes genieten in de winter in Nederland van het lekkers dat de mensen ophangen in de tuin. Veel andere vogels, zoals lepelaars, grutto’s en boerenzwaluwen, pakken hun biezen. Hoe komt het dat de ene soort wel weggaat en de andere niet? Zoöloog Shamoun-Baranes verheugt zich erop om samen met de kinderen achter het antwoord te komen. “Ik ben benieuwd naar wat zij al weten over vogeltrek.”

 

 

Kinderlezingen bij NEMO

De Kinderlezingen, voor kinderen van 8 tot 12 jaar, vinden maandelijks op zondagmiddag 13.00 uur plaats bij NEMO Science Museum in Amsterdam. Kosten zijn 5,- per losse lezing en 2,50 voor UvA-medewerkers en hun kinderen, bij bezit van een toegangskaart voor NEMO of een Museumkaart.

 

 

Reserveer een plekje en bekijk het programma via: www.nemosciencemuseum.nl/kinderlezing.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.