Algarve gekozen als beste golfbestemming van Europa

De Algarve is door lezers van het gerenommeerde Britse magazine ‘Today’s Golfer’ voor de 2e keer op rij gekozen tot ‘Beste golfbestemming in Continentaal Europa’. Daarnaast heeft de Zuid-Portugese regio ook de award voor ‘Bestemming met de beste prijs-kwaliteitverhouding’ gewonnen.

Met zoveel goede golfbanen is het geen verrassing dat de Algarve wederom in de prijzen valt en zo geliefd is onder golfers.

Klimaat

Het bevoorrechte klimaat, de grote verscheidenheid aan kwalitatieve golfbanen en fantastische uitzichten maken de Algarve een golfersparadijs voor iedereen die graag een ‘balletje slaat’. De meeste banen liggen in beschermde natuurgebieden en genieten internationale faam vanwege hun uitstekende infrastructuur, goede bereikbaarheid, gedreven vakmensen en verschillende moeilijkheidsgraden. Reden genoeg voor golfers om de golfschoenen uit de kast te halen en de golfswing te perfectioneren in de Algarve.

 

 

Tee off in de Algarve

De Algarve telt 43 golfbanen – zowel 9 als 18 holes – verspreid door de regio. De banen liggen aan de kust en in het binnenland, de meeste zijn over het algemeen op minder dan 30 minuten rijden van de luchthaven Faro te vinden. Golfers op zoek naar groen en natuur zijn in de buurt van Lagos, Sagres en het berggebied van Monchique aan het juiste adres. Golfen in luxe en gebruik maken van de beste golfvoorzieningen? Tussen Vilamoura, Quinta do Lago en Vale de Lobo bevinden zich de meeste luxueuze golfresorts van de Algarve. Kliffen, meren en veeleisende holes trekken jaarlijks fanatieke golfers aan die graag genieten van de stijlvolle en kwalitatieve voorzieningen. Sotavento, het oostelijk deel van de Algarve is de ‘place-to-golf’ voor natuurliefhebbers die graag op vlakke golfbanen spelen. Kortom, wat je handicap ook is, wat voor baan je ook zoekt, de Algarve heeft voor ieder wat wils.

 

 

1 van de hoogtepunten in de Algarve op het gebied van golf is het jaarlijkse golfevenement Portugal Masters. Tijdens dit spektakel komen golfprofessionals en golfjournalisten van over de hele wereld bijeen om samen met de 40.000 toeschouwers te genieten van al het ‘golfgeweld’. De golfbaan Victoria Golf Course in Vilamoura is de locatie van het event, een 18-holes golfbaan ontworpen door de legendarische golfer Arnold Palmer, die wordt gerekend tot de beste golfbanen van Portugal. Portugal Masters maakt deel uit van de PGA European tour en vindt dit jaar plaats van 20-23 september, 2018.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.