Vogelaars, verenigt u in de Algarve

Terwijl de zomer in volle gang is kijken vogelspotters reikhalzend uit naar het najaar. Dan vindt in Sagres, het uiterste zuidwesten van Portugal, de 8e editie van het Birdwatching Festival plaats. Van 4 t/m 8 oktober 2017 verzamelen vogelaars vanuit heel Europa zich in de Algarve om de mooiste trekvogels te spotten en één te zijn met de natuur. Maar het festival is meer dan alleen vogels. Ook voor liefhebbers van wandelen, geologie en cultuur valt er van alles te beleven. Vogelspotter of geen vogelspotter: begin oktober is de Algarve dé perfecte uitvalsbasis om te genieten van flora, fauna en cultuur.

Bewogen periode

Wanneer wij net het hoogseizoen achter de rug hebben, breekt voor veel vogels de meest bewogen periode van het jaar aan: de herfsttrek. Begin oktober verlaten de trekvogels de Portugese Algarve om de warmte op te zoeken in de hete Afrikaanse landen. Reden genoeg voor de gemeente Vila do Bispo om juist dan het Birdwatching Festival te vieren en deze bijzondere ‘happening’ te delen met natuurliefhebbers.

 

 

Ter land, ter zee en in de lucht

Vijf dagen lang staan verschillende soorten vogels in de spotlight: vanaf het land, maar ook vanaf zee. Naast de diverse landexcursies kunnen vogelliefhebbers namelijk ook mee op een boottocht om zeevogels te spotten. Naast het vogelspotten, valt er in Sagres nog meer te beleven voor natuurliefhebbers. Workshops, wandeltochten, informatieve tours met gidsen en dolfijnen spotten, dit is nog maar een fractie van wat er op het programma staat. Gezinnen, studenten, jong en oud: het festival is bedoeld voor iedereen met een hart voor natuur en vogelaars van elk niveau. Ook voor de kleinsten onder ons is een speciaal programma samengesteld.

 

 

Werp een blik op het spectaculaire landschap en natuurlijke erfgoed van Sagres en het wordt meteen duidelijk waarom dit zo’n geliefde spot is voor vogels én vogelaars. Bezoekers vinden hier een grote diversiteit aan leefgebieden met honderden soorten flora en fauna: mediterrane vegetatie, indrukwekkende kliffen, landbouwgronden, zandduinen, bossen en de zee. Extra redenen om als natuurliefhebber Sagres aan de bucket list toe te voegen is het grote aantal bijzondere plantensoorten, de mogelijkheid om walvissen te spotten en de verschillende vogelsoorten die hier leven. Je vindt hier namelijk niet alleen roofvogels, maar ook zang- en zeevogels (o.a. genten en stormvogels).

Inschrijving

Vogelaars en natuurliefhebbers kunnen zich vanaf nu inschrijven via de festivalwebsite www.birdwatchingsagres.com voor het Birdwatching Festival in de Algarve. Let op, want voor bepaalde tochten of tours is het deelnemersaantal beperkt. Fanatieke vogelaars wordt dus aangeraden zich zo snel mogelijk in te schrijven. Het volledige programma van het festival is ook te vinden op de website.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.