South African Tourism roept op bewust om te gaan met water

Vanwege de aanhoudende watercrisis door de droogte in de provincie West-Kaap verzoekt South African Tourism zowel vakantiegangers als de lokale bevolking om spaarzaam en verstandig om te gaan met water. Eind december kondigde de gemeente van Kaapstad aan dat de watercrisis verslechterd is.

De waterstanden binnen de dammen zijn aan het dalen terwijl de waterconsumptie is toegenomen.

Serieuze reden

Volgens de directeur van South African Tourism, Sisa Ntshona, is dit een serieuze reden tot bezorgdheid. “Wij weten dat het momenteel piekseizoen is. Toch roepen wij de toeristische sector dringend op om water te besparen waar mogelijk. Dit is een kritische situatie die wij niet kunnen negeren.”

 

 

Waterschaarste

“Wij verzoeken de toeristen in de gebieden met waterschaarste zoals Kaapstad en Beaufort West extra te letten op hun watergebruik tijdens deze ernstige droogte. Zuid-Afrika heeft bovendien een veel ruimer aanbod van toeristische attracties verspreid over de 9 provincies. Daarom raden wij toeristen aan meer van de rest van het land te ontdekken. Voor details over deze routes kunt u kijken op www.southafrica.net,” aldus Ntshona.

 

 

Ntshona juicht de inspanningen om het watergebruik te beperken door toeristische organisaties en de lokale bevolking van Kaapstad toe. Zij verwijderen bijvoorbeeld de badstop om het nemen van een bad te ontmoedigen, installeren waterbesparende douchekoppen, laten de wasmachine minder vaak draaien en gebruiken papieren doekjes in plaats van handdoeken.

Water besparen

De gemeente van Kaapstad raadt haar inwoners, organisaties en toeristen aan water te besparen en te hergebruiken en geeft daarvoor de volgende adviezen: douche 2 minuten in plaats van in bad te gaan, spoel de toilet alleen door wanneer nodig, laat de kraan niet aan staan tijdens het scheren,tandenpoetsen of het handen wassen. Bovengenoemde maatregelen hebben een minimaal negatief effect op de reisbeleving en zorgen ervoor dat er op een verantwoorde manier genoten kan worden van het land. South African Tourism benadrukt de boodschap van United Nations World Tourism Organization om te ‘reizen, genieten en respecteren’ om zo bij te dragen aan duurzaam toerisme en de sector een voorbeeld te maken van positieve veranderingen. Bewoners en bezoekers van Kaapstad zijn nu beperkt tot het gebruik van 87 liter water per persoon per dag om te drinken, wassen en koken. Tips over het efficiënt gebruik van water zijn te vinden op de website van de gemeente Kaapstad. Nieuwsgierig naar uw eigen watergebruik? Bereken dit met behulp van de waterrekenmachine.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.