Den Haag lanceert nieuwe campagne ‘Feest aan Zee’

Ter ere van de 200e verjaardag van de Haagse badplaats Scheveningen lanceren de gemeente Den Haag en The Hague Marketing Bureau de nieuwe campagne Feest aan Zee.

Gedurende het feestjaar 2018 zijn zowel stad als strand het decor van tal van culturele, historische en sportieve festiviteiten. Evenementen als het Vuurwerkfestival, de finish van de Volvo Ocean Race in juni en de Red Bull Knock Out in oktober zullen naar verwachting een groot internationaal publiek trekken.

Feest aan zee

Nienke van der Malen – van der Horst, directeur van The Hague Convention Bureau: ‘De campagne Feest aan Zee onderstreept het belang van het strand voor de stad. Zowel bezoekers als bewoners genieten het hele jaar door van het strand en de badplaats biedt ook volop mogelijkheden voor congresorganisatoren en -deelnemers.’ Elk jaar luiden dappere zwemmers het nieuwe jaar in met de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Dit jaar namen meer dan 10.000 zwemmers deel aan de duik in de Noordzee, waarvan een deel zich in nostalgische 19e-eeuwse badkleding kleedde om het jubileum van badplaats Scheveningen te vieren. Scheveningen was 200 jaar geleden de eerste badplaats van Nederland. Tegenwoordig bevinden zich tal van hotels, restaurants en strandtenten aan het strand van Scheveningen en trekt de badplaats jaarlijks grote aantallen (inter)nationale toeristen.

 

 

Belangrijk onderdeel

‘Scheveningen is een belangrijk onderdeel van de historie van Den Haag en speelt ook vandaag nog altijd een grote rol. Veel bezoekers komen naar onze stad vanwege de nabijheid van het strand, wat de economie stimuleert en de verdere ontwikkeling van dit unieke kustgebied bevordert’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens.

 

 

De vraag hoe het leven met de zee er in de toekomst uit zal zien, wordt in 2018 ook onderzocht. Bevolking, bedrijfsleven, kunstenaars en kennisinstituten bundelen onder de titel Sea Sights hun krachten en kijken vooruit naar de rol die de zee kan gaan spelen op het gebied van energievoorziening, woningbouw, voeding en leisure.​

Duik in Den Haag

Een van de oudste hotels van Scheveningen is het Grand Hotel Amrâth Kurhaus, direct gelegen aan het strand met uitzicht op de Pier. Het befaamde Kurhaus is een Schevenings icoon met een lange geschiedenis als accommodatie voor toeristen en locatie voor evenementen. Marcel Bosman, general manager van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus, licht toe: ‘Wij verwelkomen het initiatief om de verjaardag van badplaats Scheveningen te vieren en kijken uit naar de evenementen die dit jaar gaan plaatsvinden.’ Voorafgaand aan het jaarrondprogramma Feest aan Zee is de videocampagne Duik in Den Haag gelanceerd. Duik in Den Haag wordt uitgezonden in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De campagne Feest aan Zee treedt in de voetsporen van de succesvolle Mondriaan-campagne van vorig jaar, een eerbetoon aan de kunststroming De Stijl die in de hele stad te zien was.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.