Wow Air behaald passagiersrecord met miljoenen passagiers

WOW air vervoerde in 2017 in totaal meer dan 2,8 miljoen passagiers, dit is een stijging van 69 procent ten opzichte van 2016. De gemiddelde bezettingsgraad was vorig jaar 88 procent, dit is 2 procent meer dan het jaar daarvoor.

In 2018 zal WOW air zeven nieuwe gloednieuwe toestellen aan de jonge vloot toevoegen. Daarnaast wordt het netwerk uitgebreid met nieuwe bestemmingen, waaronder Detroit, Cleveland, Cincinatti, St. Louis en Dallas. In totaal vliegt WOW air dan naar 15 bestemmingen in Noord-Amerika.

Enorme groei

WOW air vervoerde afgelopen december in totaal 214.000 passagiers, dit is 23 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De bezettingsgraad in 2017 bedroeg gemiddeld 88 procent, vorig jaar was dit 86 procent.

 

 

Nieuwe toestellen

WOW air zal aan het einde van dit jaar over een vloot van 24 toestellen beschikken en start het nieuwe jaar met een ontvangst van zeven gloednieuwe exemplaren. De nieuwe order bestaat uit 2 Airbus A321ceo’s, 1 Airbus A321neo en 4 Airbus A330-300neo’s. WOW air is de 2e luchtvaartmaatschappij dat dit type toestel in ontvangst neemt.

 

 

Deze toestellen behoren tot de nieuwe generatie van Airbus en zijn zuiniger in vergelijking met oudere modellen van Airbus of van andere fabrikanten. Deze zuinigheid is te danken aan de nieuwe vleugels die de efficiëntie van de luchtstroming optimaliseren. De 7 toestellen die WOW air in ontvangst neemt zijn gloednieuw en komen rechtsreeks uit de Airbus fabrieken in Europa.

Investeringen

Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air, zegt: “In 2017 werd WOW air gekenmerkt door enorme groei en investeringen op alle vlakken. Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om onze geweldige medewerkers te bedanken voor hun harde werk tijdens de drukte die gepaard gaat met een enorme groei van 69 procent in het afgelopen jaar. December was een enorm goede maand en WOW air is op dit moment zo gepositioneerd om deze aanhoudende groei aan te kunnen. We schatten dat in 2018 ongeveer 3,7 miljoen passagiers gebruik zullen maken van onze diensten. Ik ben ook erg enthousiast over de innovaties die wij dit jaar gaan introduceren, dit betreft zowel nieuwe bestemmingen als een optimalisering van de ervaring van passagiers bij ons aan boord, om de vlucht met WOW air zo aangenaam mogelijk te maken.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.