In welk van deze 10 skioorden betalen wintersporters het minst?

Wintersport staat niet bekend als een van de meest goedkope vakanties. Toch is het verschil in kosten tussen skigebieden groot. Zo zijn er ook voor een minder groot budget genoeg mogelijkheden voor een weekje in de sneeuw.

Online skiverhuurportal alpinresorts.com onderzocht voor 10 populaire skigebieden wat de kosten van een skipas en materiaalhuur zijn. Daarbij werd ook gekeken naar de prijzen in kroegen en restaurants. Want wat is een wintersport zonder après-ski?

Skiën in Winterberg best betaalbaar

Het allergoedkoopst is een wintersport in Winterberg. Op slechts 4 uur rijden vanuit Utrecht ligt dit kleine maar sneeuwzekere skigebied. Hier zijn wintersporters voor een skipas en materiaalhuur gemiddeld 252 euro kwijt per week. In de andere gebieden ligt dit bedrag bijna 2 keer zo hoog. In Saalbach en Westendorf in Oostenrijk betaalt men tussen de 438 en 447 euro en in Tignes en Alpe d’Huez in Frankrijk gemiddeld 453 euro. Italië is aan de dure kant, maar Zwitserland spant, zoals te verwachten was, de kroon met minimale kosten van 600 euro.

 

 

Eten en drinken goedkoopst in Oostenrijk en Duitsland

Voor bourgondische wintersporters die op zoek zijn naar gezelligheid naast de piste zijn Oostenrijk en Duitsland het meest voordelig. Waar vakantiegangers in Frankrijk en Zwitserland gemiddeld al snel 5 euro voor een biertje betalen en 20 euro voor een maaltijd in een restaurant, zijn budgetbewuste Nederlanders in Oostenrijk en Duitsland beter op hun plek. Met gemiddelde prijzen van 3 euro voor een biertje en 12 euro voor bijvoorbeeld een schnitzel zijn wintersporters hier aanzienlijk goedkoper uit.

 

 

Gunther Dillersberger, CEO van ALPINRESORTS.com ligt toe: “Een wintersport is geen wintersport zonder gezellige après-ski of schnitzel op de piste. Omdat de prijzen voor zowel materiaalhuur, skipassen als eten en drinken vaak ver uit elkaar liggen, is het goed om van tevoren te bedenken welk land het beste bij jouw budget past. Zo kom je op locatie niet voor vervelende verassingen te staan.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.