Hier krijgt de wintersporter het meeste waar voor zijn geld

Met de eerste flinke sneeuwval in de Alpen begint het bij de meeste wintersporters te kriebelen; de skivakantie. Speciaal voor de prijsbewuste wintersporter heeft online skiverhuur ALPINRESORTS.com de prijs per kilometer piste van 10 populaire wintersportgebieden onder Nederlanders berekend.

Waar krijgen wintersporters het meeste waar voor hun geld en waar betalen zij, kijkend naar de prijzen van skipassen en de grootte van het skigebied, relatief veel per kilometer piste?

Voor kilometervreters is Val Thorens de beste optie

Fanatieke wintersporters krijgen in Val Thorens de meeste kilometers voor de laagste prijs. Hoewel een skipas daar niet goedkoop is en 347 euro kost, krijgen reizigers hiermee toegang tot 607 kilometer piste, wat neerkomt op slechts 57 cent per kilometer piste. Westendorf en Saalbach in Oostenrijk zijn ook relatief goedkoop. Hier betalen wintersporters 0,94 en 1,02 euro per kilometer piste. Liever skiën in Zwitserland? In Zermatt krijgt men toegang tot 362 kilometer piste in ruil voor een bedrag van 1,02 euro per kilometer.

 

 

De duurste pistes liggen in Duitsland

Saas Fee in Zwitserland is aan de prijzige kant met een kilometerprijs van 3,59 euro. De skipas, waarmee men de beschikbare 100 kilometers piste onveilig kan maken, kost daar 358,89 euro.

 

 

Een skipas in Winterberg, Duitsland van 135 euro is van alle passen het goedkoopst, maar met een skigebied dat slechts 27 kilometer groot is, is de prijs per kilometer veruit het duurst, namelijk 5 euro. Winterberg is daarmee voor Nederlanders die een weekendje willen skiën een goede optie maar voor fanatieke skiërs stukken minder interessant.

Fanatieke wintersporters

Gunther Dillersberger, CEO van ALPINRESORTS.com: “De prijzen van skipassen in de verschillende gebieden verschillen veel. Voor de fanatieke wintersporters is het daarom slim om verder te kijken dan de prijs van een skipas en de kosten per kilometer te gebruiken om zo het gebied te kiezen wat volledig aansluit bij de persoonlijke wensen.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.