LEGOLAND® opent gigantisch LEGO Kasteelhotel in 2019

Met een uitzicht op de hoofdingang van het originele familiepark LEGOLAND® en een investering van 26 miljoen euro, wordt in het voorjaar van 2019 het LEGOLAND Billund Resort in Zuid-Jutland uitgebreid met een nieuwe topaccommodatie, het LEGO® Kasteelhotel.

legoland-kasteelhotel-opening-2019

Het ontwerp is afgeleid van de speelgoedversie en zal worden aangekleed met meer dan 900 LEGO modellen in de vorm van ridders, draken, tovenaars en prinsessen. Komende dagen wordt een start gemaakt met de bouw van het LEGO themahotel, welke met 142 kamers ruimte zal bieden aan 710 grote en kleine gasten .

Legoland

“Onze belangrijkste taak is unieke ervaringen creëren voor alle bezoekers, waarbij met name kinderen helemaal opgaan in de wereld van het LEGO steentje. Zij zullen het gevoel hebben in een écht kasteel te overnachten en zo volledig ondergedompeld te worden in de magische wereld van LEGO. Met de komst van het nieuwe themahotel overtreffen wij dan ook alles wat wij eerder in LEGOLAND hebben gemaakt,” zegt Christian Woller, Managing Director van LEGOLAND.

 

 

3 verdiepingen met LEGO magie

Het avontuur begint vanaf het moment dat de gasten de parkeerplaats oprijden en welkom worden geheten door LEGO ridders en draken. Na aankomst in de betoverende hal, waar enorme LEGO figuren de hotelgasten verwelkomen, gaat de tocht verder naar 1 van de 3 verdiepingen met tovenaars-, ridder- en prinsessenkamers. Overal in het hotel hangen kasteelbewoners versieringen op voor de festiviteiten die zich rondom het riddertoernooi plaatsvinden, verspreid over de 2 gebouwen. Het zijn vooral de jonge gasten die helemaal opgaan in deze fantasiewereld.

 

 

“Het hotel zal eruit gaan zien zoals wij dat kennen uit ridderverhalen, met unieke torenkamers in LEGO stijl en een grote speeltuin voor de hotelgasten. Waar Hotel LEGOLAND zowel dienst doet als conferentiecentrum alsook LEGO accommodatie voor gezinnen, is het LEGO Kasteelhotel uitsluitend ontworpen voor onze hoofddoelgroep, gezinnen met kinderen. Het ridderthema is overal in het hotel doorgevoerd op een niveau dat wij nog niet eerder in Billund hebben gezien. Dit maakt het hotel een absoluut topproduct wat betreft onze accommodaties,” aldus Christian Woller.

Visie gemeente Billund

De realisatie van het nieuwe hotel van LEGOLAND moet in de eerste plaats de enorme toename in de vraag naar overnachtingsplekken in combinatie met een bezoek aan het familiepark gaan opvangen. Daarnaast draagt de komst van het hotel bij aan de uitvoering van de visie van de gemeente Billund, die als doel heeft gesteld bekend te staan als dé ‘Kinderhoofdstad’. De opening van het LEGO® House eerder dit jaar markeert de eerste grote stap die in het kader van deze visie is gezet.Christian Woller:

“Met het unieke LEGO House als onze nieuwe buur verwachten wij in de toekomst een nog grotere vraag naar overnachtingsplekken in Billund, die wij vanaf 2019 op een geweldige manier kunnen invullen. Tegelijkertijd willen wij onze gezamenlijke marketingcampagnes met attracties en accommodaties in de omgeving van Billund voortzetten en versterken, zodat wij nog meer toeristen naar onze regio kunnen trekken.”

LEGO Kasteelhotel in cijfers

Naar verwachting wordt het nieuwe LEGO Kasteelhotel in het voorjaar van 2019 opgeleverd. De investering van ruim 26 miljoen euro is de grootste van LEGOLAND ooit. Het hotel heeft 142 kamers, verdeeld over 2 gebouwen met 3 etages. Naast de ridder-, tovenaars- en prinsessenkamers, met een totale capaciteit van 710 bedden, is er ook een restaurant aanwezig, een binnenspeeltuin en een grote buitenspeelplaats. Het complex omvat 8000 m², waarbij 145 parkeerplekken zijn gereserveerd voor de hotelgasten.

Meer dan alleen LEGOLAND

Het nieuwe LEGO Kasteelhotel is onderdeel van het LEGOLAND Billund Resort gelegen in Zuid-Denemarken en is een samenwerking van de gemeenten met als middelpunt het familiepark LEGOLAND Billund, Hotel LEGOLAND, LEGOLAND Holiday Village, Vakantiepark Lalandia Billund en het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA. Het resort strekt zich uit van kust tot kust en kent veel verschillende activiteiten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.