Must-do: Eilandhoppen vanuit Jersey en Guernsey

Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden en ligt op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië in de Golf van Saint-Malo. Er wonen des meer dan 100.00 mensen, waarvan 30% in de hoofdstad Saint Helier.”

Op deze prachtige archipel vind je schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. En prachtige natuur: van bossen tot zandstranden en van rivieren tot ruige kliffen.

Lente begint al vroeg

De lente begint hier al vroeg. Je vindt er zelfs palmbomen vanwege de warme golfstroom waarin de eilanden liggen. De grotere eilanden Jersey en Guernsey staan bekend om hun typisch Engelse cottages, smalle straatjes en gezellige pubs. Ze bestaan uit valleien en steile rotswanden en aan de kust vind je prachtige stranden, krijtrotsen en grotten.

 

 

Guernsey, Sark, Herm, Alderny en Lihou

Vanuit Jersey vaar je met de supersnelle Condor in 60 minuten naar Guernsey. Na je bezoek aan dit bloemeneiland brengt de Sark Shipping Company je naar het autovrije eiland Sark dat je het beste per fiets verkent.

 

 

Het uitzicht is er indrukwekkend, vooral als je met de fiets aan de hand over La Coupe loopt, een 91-meter lang, smal weggetje met aan weerszijden duizelingwekkende afgronden dat little Sark verbindt met great Sark.

Eilanden verkennen

Daarna verken je de eilanden Herm (in 20 minuten per boot vanuit Guernsey), Alderny (per vliegtuig vanuit Guernsey) en Lihou (lopend bij laag water) . Hier spot je kleurrijke papegaaiduikers en raap je zoveel kreeften, krabben en schelpen als je wilt. De eilanden kennen het grootste getijdenverschil ter wereld, tot zo’n twaalf meter. De steile, groene kliffen eindigen in witgouden stranden omringd door een blauwe zee. Hier waan je je soms op de Caraïbische eilanden.

Informatie

Op Sunair vind je alle informatie over eilandhoppen vanuit de Kanaaleilanden. Vanaf 21 april tot en met 8 september kun je wekelijks vliegen vanaf Rotterdam Airport naar Guernsey en Jersey. Vakanties naar de Kanaaleilanden boek je bij Sunair Vakanties. Vraag de 48 pagina’s tellende brochure Kanaaleilanden aan, kijk op de site, e-mail naar kanaaleilanden@sunair.nl of bel naar: 0172 – 78 20 40. Kijk voor meer info ook op www.jersey.com en www.visitguernsey.com. Je bent ook van harte welkom bij Sunair op de Vakantiebeurs in Utrecht in Hall 10 / C068. Openingstijden van deze beurs zijn: 10 t/m 14 januari, van 10:00 tot 17:30 en op zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur.

 

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-14 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

 Comments are closed.