Nieuw komende zomer op vele Zuid-Europese campings: eco-glamping

De komende Vakantiebeurs (9 t/m 14 januari) presenteert Vacanceselect de Bohemian Lodge. Ooit was dit een verouderde stacaravan, gedoemd om op de afvalberg te belanden. Maar nu staat de Bohemian Lodge, na een grondige metamorfose, aan het begin van een 2e leven: als een modern comfortabel glampingonderkomen met een stoere vintage uitstraling.

Dankzij de lancering van dit unieke product hoopt Loek van de Loo, directeur Vacanceselect, dit seizoen een eco-statement te kunnen maken richting Zuid-Europese campingeigenaren. Maar liefst 2.000 stacaravans komen voor deze aanpak in aanmerking.

Duurzaam kamperen

“Ik merk dat de beleving van duurzaamheid bij beheerders van campings in het zuiden van Europa, achterblijft bij de bewustwording van de Noord-Europese consument,” aldus Van de Loo. De directeur van Vacanceselect bezit al vele decennia verschillende Italiaanse campings en ziet hoe zijn Zuid-Europese collega’s omgaan met het milieuvraagstuk: “Zeker, ze doen het nodige. Maar vaak zit er een subsidieregeling achter. Met deze Bohemian Lodge wil ik campingeigenaren laten zien, dat bij Noord-Europese consumenten het duurzaamheidsbesef al diep geworteld is. In het dagelijkse leven proberen ze daar waar het kan, rekening te houden met het milieu. Dat willen ze ook als ze op vakantie zijn. Misschien juist wel meer, omdat ze dan nog veel meer zijn omringd met prachtige natuur. Ze hebben er zelfs extra budget voor over om te verblijven in een onderkomen dat is ontstaan uit zorg voor het milieu.”

 

 

Volledig gestript

Voor de opbouw van het gloednieuwe Bohemian Lodge werd de stacaravan allereerst volledig gestript. Bij de restyling stonden duurzame materialen centraal. Eindresultaat is een authentieke lodge, van alle moderne gemakken voorzien, met een ruime veranda en zelfs een buitendouche en buitenkeuken. Dankzij deze aanpak wordt de levensduur van een stacaravan verdubbeld van 10 naar 20 jaar. Bovendien blijft zo schade aan de directe omgeving beperkt.

 

 

Voor de vervanging van de oude mobile homes, hoeven geen zware machines worden ingezet. Hierdoor blijft veel omliggend groen bespaard. Komende zomer zijn de allereerste exemplaren beschikbaar op de eigen campings van Vacanceselect. De Bohemian Lodge is ontstaan uit een samenwerking met STOERbuiten. Dit gespecialiseerde bedrijf uit Den Bosch zorgt ervoor dat oude stacaravans een 2e leven krijgen in een styling op maat.

ANVR

De ANVR steunt de komst van deze nieuwe eco-onderkomens. Directeur Frank Oostdam, die tijdens de Vakantiebeurs een van de sprekers is op een symposium van Vacanceselect: “De ANVR en de bij haar aangesloten reisondernemingen vinden dat het toerisme, wereldwijd de op 1 na grootse sector, ook de verantwoordelijkheden moet dragen, die gelden voor de rest van het bedrijfsleven. Voor campingeigenaren die niet díe intrinsieke maatschappelijke betrokkenheid voelen, ligt er nog een economisch motief ten grondslag. Een consument verlangt naar authenticiteit en wil genieten van lekkere lokale producten en een mooie omgeving. Een Bohemian Lodge sluit naadloos aan bij dat wensenpakket. Als je als campingeigenaar daar geen oog voor hebt dan ben je ‘out of business’.”

 

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-14 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

 Comments are closed.