Rotterdam-dag op 24 januari op vakbeurs GEVEL 2018

Chief Resilience Officer Arnoud Molenaar van de Gemeente Rotterdam reist de wereld af om collega-steden te vertellen over inventief dijkbeheer, watermanagement, regenopvang en bodem- en drinkwatergebruik. Rotterdam neemt op deze punten internationaal een koppositie in.

Molenaar komt hierover vertellen op de vakbeurs GEVEL, van 23 tot en met 25 januari in Rotterdam AHOY. 24 januari is omgedoopt tot ‘Rotterdam-dag’.

Resilient Cities

Rotterdam is lid van het wereldwijde 100 Resilient Cities netwerk die zich gezamenlijk inzetten voor een duurzame, veilige, saamhorige en gezonde toekomst. Molenaar trapt de ‘Rotterdam-dag’ af met vragen als ‘hoe maken we de stad weerbaar en veerkrachtig?’. ‘Wat zijn de gevolgen voor de gebouwde omgeving?’

 

 

Transformatieloodsen

Op de Rotterdam-dag ook aandacht voor het initiatief van de gemeente Rotterdam om van leegstaande kantoren en winkels woningen te maken. Veel gemeenten breken zich het hoofd over deze vraag hoe dit te doen. Rotterdam heeft hiervoor transformatieloodsen in dienst. Ze verbinden initiatieven en begeleiden ontwikkelaars door regels, procedures en vergunningen. De resultaten smaken naar meer vertellen Esther Roth en Petra Eielts, respectievelijk kantoren- en winkelloods van de gemeente Rotterdam.

 

 

Hoe wek je met daken energie op en welke functie vervullen daken als waterberging? Esther Wienese, auteur van het onlangs verschenen Rotterdamse Dakenboek, en Paul van Roosmalen, projectmanager multifunctionele daken bij de gemeente Rotterdam, bespreken op de Rotterdam-dag in de Arena op vakbeurs GEVEL het Rotterdamse initiatief om in korte tijd 1 vierkante kilometer dak in de binnenstad aan te pakken.

GEVEL

De vakbeurs GEVEL richt zich op architecten, adviseurs, opdrachtgevers en bouwers. De beurs met een uitgebreid expositieprogramma is opgebouwd rond de thema’s Creëren, Renoveren en Transformeren. GEVEL kent een uitgebreid seminarprogramma. De woensdag staat in het teken van Rotterdam.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.