Onontdekt Thailand dankzij Qutar Airways bereikbaarder dan ooit

Bangkok, beaches en banana leaf rice zijn natuurlijk geweldig, maar Thailand heeft zoveel meer te bieden. Wie de schoonheid van het land liever buiten de gebaande paden beleeft, reist af naar het noorden. Naar Lampang bijvoorbeeld, een prachtige oude handelsstad vol tempels middenin het ongerept regenwoud.

Met de komst van de rechtstreekse vlucht van Qatar Airways tussen Doha en Chiang Mai is Noord-Thailand nu heel makkelijk te bereiken en Lampang ligt op maar een uurtje rijden van het vliegveld. Het is een geliefde vakantieplek voor locals, maar als buitenlander heb je hier nagenoeg het rijk alleen. Maak een ritje met de paard-en-wagen-taxi in de straatjes vol authentieke houten gebouwen, geniet zen als een boeddhistische monnik van de gouden tempels en get up close and personal met de olifanten in het reservaat.

Fijne straatjes, gouden tempels

In Lampang is vervoer per paard en wagen heel normaal, het is de plaatselijke taxi-service en wie niet alles te voet wil doen stapt gezellig in. Zo’n rijtuigje geeft meteen een prachtig perspectief op de architectuur in de fijne straatjes van deze eeuwenoude handelsstad. Van de mooie houten huizen tot de blinkend gouden tempels – overal zijn de Birmese invloeden terug te zien. De tempels van Wat Si Rong Muang, Wat Si Chum en Wat Phra Kaeo Don Tao zijn met hun glanzende daken, kleurrijke glasdecoraties en indrukwekkende houtsnijwerk echte aanraders om een wierrookje te branden. Of droom weg bij het gezang van de boeddhistische monniken in het Phra Chao Lan Thong klooster net buiten Lampang. Zo ‘Ohm’ je jezelf helemaal zen zoals dat alleen in Thailand kan.

 

 

Met olifanten in bad

Ook wie liever in de natuur tot zichzelf komt zit in Lampang helemaal goed. Zo maak je in het Thai Elephant Conservation Center persoonlijk contact met olifanten die zijn gered uit de toeristische industrie. In dit reservaat worden ze goed verzorgd en je kunt ze aaien, wassen en voeren – een unieke ervaring die je waardering voor deze indrukwekkende dieren alleen maar groter maakt.

 

 

Weer een heel andere connectie met moeder natuur maak je in het Chae Son National Park. Hier geniet je in het hartje van het Thaise regenwoud van de prachtige flora en fauna en van een natuurlijk warm bad. De waterval en de warmwaterbronnen zijn een heerlijke plek om bij te komen na een trekking door dit ongerepte natuurgebied.

12 X ‘onontdekt Thailand’ in 2018

In 2018 staat iedere maand een ‘onontdekt stukje Thailand’ in de spotlight. De noordelijke regio Lampang bijt voor de maand januari het spits af. Nieuwsgierig geworden naar de onontdekte schoonheid van Thailand? Klik hier en droom alvast even helemaal weg bij jouw vakantieplannen voor 2018. Volgende maand wordt een regio in het zuiden van Thailand uitgelicht!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.