Bekijk de best bewaarde eilandgeheimen van Taiwan

De unieke geografische ligging van Taiwan zorgt voor een divers aanbod aan prachtige eilanden. Je vindt er kraakhelder water, oneindige sterrenhemels en pittoreske vissersdorpjes. Van Orchid Island tot Ludao en van Penghu tot Little Liugiu.

Stuk voor stuk bijzonder en een echte ‘must-visit’ tijdens jouw volgende trip naar het Verre Oosten. Ook op het ‘vaste land’ van Taiwan is er genoeg te ontdekken, van indrukwekkende fietstochten tot raften op de Xiuguluan River. Taiwan Tourism is van 9 tot en met 15 januari aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht. Voor komend jaar is het thema ‘Marine Tourism Year – A journey between mountains and sea’.

Divers landschap

Taiwan heeft een zeer divers landschap. Er zijn vele beboste bergen die meer dan 3.000 meter hoog zijn. Taiwan heeft zelfs de hoogste bergtop in Noordoost-Azië: de Yu Mountain die een hoogte van 3.952 bereikt. Een echt avontuur voor Bergbeklimmers! Bezoek ook Kenting National Park voor een heerlijke wandeling door diepe kloven, over groene bergen en door druipsteengrotten. De oceaan waar het park aan ligt is ideaal voor een diepzeetocht waar je veel kleurrijke koraal en zeedieren zult ontdekken. Op zoek naar actie? Ga naar Hualien County om daar te raften in de Xiuguluan River. Ook voor fietsers is Taiwan dé bestemming! De wegen zijn goed en brengen je langs de waanzinnige hoogtepunten van Taiwan. Het is dan ook niet gek dat Taiwan de ‘cycling island’ wordt genoemd. Het ‘vaste land’ van Taiwan is divers maar Taiwan heeft ook nog vele eilanden met elk een eigen karakter. Speciaal voor 2018 presenteert Taiwan Tourism Bureau de beste bewaarde eilandgeheimen van Taiwan!

 

 

Penghu Eilanden

Penghu of Pescadores is een grote eilandengroep ten westen van de Taiwanese kustlijn. Ze worden gekenmerkt door grote rotsen van vulkanisch gesteente, kleurrijke koraalriffen en uitgestrekte stranden. De visserscultuur die er heerst maakt het, samen met de talloze bijzondere vogels die hier naartoe migreren, tot een unieke plek.

 

 

Niet geheel onverwacht is Penghu gekozen als host voor de Most Beautiful Bays in the World Club 2018. Dit evenement, dat volgend jaar september en oktober plaatsvindt, laat de wereld kennismaken met de Pescadores. Er vindt dan onder andere een Ironman triatlon, een missverkiezing en verschillende trade events plaats.

Orchid Island

Op dit bergachtige eiland, dat grotendeels bedekt is met tropisch regenwoud, is er een enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Perfect voor de natuurliefhebber. Orchid Island wordt daarnaast bewoond door de primitieve Taiwanese Yami stam, die nog leven volgens de authentieke cultuur. Neem hier als bezoeker zeker een kijkje en wie weet vang je een glimp op van een Flying Fish of Boat Launching Festival, 2 rituelen die nergens anders ter wereld te zien zijn. Boten zijn voor de Yami van groot belang en worden met deze ceremonie ingewijd. Het Flying Fish Festival vindt elke lente plaats en moet zorgen voor een overvloed aan vliegende vis.

Ludao

Ook wel bekend als Green Island, vindt je op ongeveer 33 kilometer van de kust bij Taitung in het oosten van Taiwan. Het eiland heeft tal van leuke activiteiten. Verken bijvoorbeeld het gebied per scooter, neem een kijkje bij de idyllische vuurtoren of kom tot rust in 1 van de natuurlijke hot springs. Verder maakt de bijzondere onderwaterwereld met haar onaangetaste koraal en vele tropische vissen, Ludao tot een waar walhalla voor duikers en snorkelaars.

Little Liuqiu

Zo’n 14 kilometer ten zuidwesten van het Taiwanese schiereiland ligt Little Liugiu. Op dit eiland, dat bovenaan je bucketlist hoort, vind je de beste locatie om de zonsondergang te bekijken en de meeste verschillende soorten koraal van heel Taiwan. Het aangename transparante water, de blauwe lucht en de interessante lokale gewoontes maken dit een topbestemming.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.